Öğretmenliği bıraktı çiftçiliğe başladı: Dünyanın dört bir tarafına satış yapıyor

Öğretmenliği bıraktı çiftçiliğe başladı: Dünyanın dört bir tarafına satış yapıyor
Aydın'ın Söke ilçesinde çilek üretimi gerçekleştiren ve bölgenin ilk çilek ihracatçısı unvanını elde eden kadın üretici Nilgün Ünsel, hedefini genişleterek sektöre daha fazla üretici kazandırmayı amaçlıyor.

Öğretmenlik mesleğinden sonra çilek üretimi için Söke'ye bağlı Akçakaya Mahallesi yakınlarında bir sera kuran Nilgün Ünsel, Söke'de seracılık faaliyetlerinin gelişmesine katkı sağlamak için adımlar atıyor.

20240301aw152848-4.jpg

Sera kurulumu konusunda firma ile anlaşan Nilgün öğretmen, bölgede sera kurulum faaliyetlerinin lideri olma yolunda ilerliyor. Çilek üretimiyle tanınan Nilgün Ünsel, Söke ve Aydın'da seracılığın gelişimine katkıda bulunmak için kararlı bir şekilde ilerliyor.

20230810aw005590-0.jpg

Geçtiğimiz aylarda düzenlenen Kadın Çiftçiler Buluşması'nda Aydın ilini temsil eden örnek bir kadın üretici olarak öne çıkan Nilgün Ünsel, Söke'nin tarımsal potansiyelini artırmayı hedefliyor. Kendi serasında edindiği deneyimleri ve başarılarıyla diğer üreticilere örnek olmayı amaçlayan Ünsel, sera kurulum faaliyetlerinde öncülük ederek çiftçilere rehberlik etmeyi ve tarım sektörünün gelişimine katkı sağlamayı amaçlıyor.

4793638.jpg

Söke ve Aydın'ın tarımsal alanındaki potansiyelini yükseltmeyi ve bölgenin tarımsal ekonomisine olumlu katkılarda bulunmayı hedefleyen Nilgün Ünsel, gelecekte daha fazla üreticiyi sektöre kazandırmayı planlıyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar