50 yıllık mobilya devi iflas etti! 72 mağaza aniden kapandı!

50 yıllık mobilya devi iflas etti! 72 mağaza aniden kapandı!
Pandemi sonrası dünya genelinde yaşanan iflas dalgasına bir yenisi eklendi. 50 yıllık bir mobilya devi tam 72 mağazasını alelacele kapatma kararı aldı.

Pandemi sonrası dünyanın önde gelen ekonomilerinde uygulanan değişen para politikaları, birçok şirketin iflas etmesine neden oldu.

2023 yılının son dönemlerinde ise iflas furyası daha da hız kazandı. Yeni yılın başlarına gelindiğinde bu trend, adeta bir çığ gibi büyümeye devam ediyor.

mobi2.jpg

Türkiye'de iflas ve konkordato ilan eden şirketlerin sayısının yanı sıra, uluslararası arenada faaliyet gösteren firmaların iflas haberleri de peş peşe duyulmaya başladı. Christmas Tree Shops, iflasını duyurduktan sonra hızla 72 mağazasını kapatarak dikkat çekti.

christ1.jpg

TÜRKİYE'DE ÇOK SAYIDA ÜRÜN SATIYORDU

Yılbaşı kutlamalarına özel ürünleriyle tanınan şirket, dünya genelindeki satışlarıyla birlikte Türkiye pazarında da güçlü bir konuma sahipti, özellikle ürettikleri yılbaşı ağaçlarıyla öne çıkıyordu.

10 ŞUBESİNİ KAPATSA DA İFLASA ENGEL OLAMADI

Elli yıldan fazla bir süredir faaliyet gösteren bir indirimli perakendeci olarak, ev mobilyaları, gıda ürünleri, oyuncaklar ve yatak odası takımlarının yanı sıra yılbaşı süsleri ve sepetleri de satan şirket, başlangıçta zayıf performans gösteren 10 şubesini kapatmak zorunda kaldı. Ancak, bu kapatma önlemine rağmen beklenen gelir artışını elde edemedi ve iflas belirtileri daha da belirginleşti. Bu durum, şirketin tüm şubelerinin kapanmasına ve iflas ilanına yol açtı; sonuç olarak, geriye kalan 72 şube de kapatıldı.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar