Depremzede yakınları isyan etti: Canları bırakıp banka kasası çıkarıyorlar!

Depremzede yakınları isyan etti: Canları bırakıp banka kasası çıkarıyorlar!
Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremlerin ardından enkaz kaldırma çalışmaları sürerken, birçok depremzede yakını enkaz altındaki insanlardan önce banka kasalarının çıkarıldığını iddia ederek yetkililere sert tepki gösterdi.

6 Şubat''ta Kahramanmaraş''ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 şiddetindeki depremler 10 kentte binlerce can kaybına ve enkaza dönen binaya neden oldu. Depremin 7. gününe girilirken birçok binada arama ve kurtarma çalışmaları devam ediyor. 

Meydana gelen depremlerin merkez üssü olan Kahramanmaraş''ta çöken bir binanın altında bulunan ATM kasaları AFAD ekipleri tarafından çıkarılırken, enkaz başında yakınlarının kurtarılamasını bekleyen vatandaşlar sert tepki gösterdi.

"BU KARARI VEREN ADİDİR, ŞEREFSİZDİR"

Enkazı çevreleyen yetkililere seslenen bir depremzede, "Canlar var orada canlar. Benim oğlum, kardeşim var. Bunları kurtarmak varken banka kasalarını kurtarma kararını veren kimse adidir, şerefsizdir." ifadelerini kullandı. 

"BİZİM ÜLKEMİZDE İNSAN CANI KADAR UCUZU YOK"

Yakınlarının enkazdan çıkarılması için günlerdir bölgede bekleyen depremzedelerden biri, “Bizim ülkemizde insan canı kadar ucuz hiçbir şey yok. Millet parasının derdinde. Benim canlarım orada yatıyor. Benim canlarım orada yatarken kasa çıkartmanın derdindeler. Böyle bir adilik olamaz. Ekipler geldi hâlâ içeri girilmedi” diyerek görevlilere isyan etti. 

Paylaşılan videoda banka kasalarının yerlerde olduğu görülürken, yağmacılara karşı banka kasalarının etrafında yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı belirtildi. 

İŞ BANKASI''NDAN AÇIKLAMA:

“Yaşanan deprem felaketleri nedeniyle ülke olarak çok büyük bir acı, keder içerisindeyiz. Bir an önce yaralarımızı sarmak, acımızı hafifletmek için her kesim tarafından dayanışma halinde depremzedelere yönelik geniş çaplı yardım seferberliği sürdürülmektedir.

Hassasiyetlerimizin, insani hislerimizin yoğun olduğu böyle bir dönemde maalesef sosyal medyada Bankamızın depremzedelere yardım yerine enkaz altından banka kasalarını çıkarttığı; kolonları kestiği için şubenin bulunduğu binanın yıkıldığı gibi gerçek dışı iddialar ortaya atılmaktadır. 

Depremzede vatandaşlarımızın canlarıyla sınandığı bu zor zamanlarda Bankamızın enkaz altından şubedeki kasaları çıkarttırmak yönünde bir müdahalesi ve iradesinin olması kesinlikle mümkün değildir. Ayrıca şubelerimizin hizmet verdiği binalarda hiçbir şekilde yapısal sisteme müdahalemiz yoktur, kolon kesilmesi söz konusu değildir.

Bu tür gerçekle ilgisi olmayan iddialara itibar edilmemesi önem taşımaktadır. Bir kez daha deprem felaketlerinde hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine, sevenlerine başsağlığı ve sabır, yaralılara acil şifalar diliyor; yaşadığımız bu karanlık günlerin en kısa sürede geride kalmasını umut ediyoruz.”

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar