2 bin 760 TL hesaplara yatıyor

2 bin 760 TL hesaplara yatıyor
Evde bakım aylığı alan vatandaşlarla ilgilidir. Evde bakım aylığının ödendiği iller paylaşıldı. Bu doğrultuda herkesin merakla beklediği ödemelerle ilgili bir duyuru yayımlandı.

Nakit ödemeler her ayın 15'i ile 31'i arasında devam ederken, şu anda nakit ödeme yapılan iller paylaşıldı. Bu doğrultuda Kamupersoneli.net tarafından evde bakım aylığı hangi illerde ödendi? Evde bakım aylığı başvurusu nasıl yapılır? Sorularınızın yanıtlarını okuyucularımızla paylaşıyoruz.

Evde bakım aylığı alacak olan vatandaşları ilgilendirmektedir. Devlet, tedaviye muhtaç engelli ve hasta vatandaşlara bakan yakınlarına maddi destek sağlar. Milyonlarca evde bakıma muhtaç aile fertleri bulunan vatandaşlar, emekli aylığının ödenip ödenmediğini merak etmeye devam ediyor.

ÖDENECEK İLLER

13 Şubat 2022 tarihinden itibaren bazı illerde Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından engelli, yaşlı ve hasta vatandaşlara evde bakan yakınlarına verilen destek çekleri yatırılmaya başlandı. Buna göre, ödemelerin yapıldığı iller şu şekilde bölündü:

E-DEVLET TARAFINDAN DOĞRULAMA

Evde bakım ödemelerinin ödenip ödenmediğini kontrol etmek isteyen vatandaşlar, aylık taleplerini e-Devlet üzerinden veya 'e-Devlet' arama motoruna "Engelli evde bakım ödemelerine ilişkin bilgi talep et" yazarak yapabilirler.


 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar