İsrail Gazze Şeridi’nde sivillere saldırdı: 20 ölü!

İsrail Gazze Şeridi’nde sivillere saldırdı: 20 ölü!

Gazze Şeridi'ndeki Nuseyrat Mülteci Kampı'nda, İsrail'in hedef aldığı bir eve düzenlediği saldırı sonucunda 20 Filistinlinin hayatını kaybettiği bildirildi.

İsrail, tüm uluslararası tepkilere rağmen Gazze Şeridi'ndeki bombardımanını sürdürüyor ve maalesef bir kez daha sivilleri hedef alıyor. Nuseyrat Mülteci Kampı'ndaki bir eve yapılan hava saldırısında en az 20 Filistinlinin hayatını kaybettiği belirtildi. Görgü tanıkları, saldırının yerel saatle 03.00 sıralarında gerçekleştiğini aktardılar. El Aksa Şehitleri Hastanesi, Hassan ailesine ait evin hava saldırısının ardından çok sayıda yaralının olduğunu açıkladı.

5412.jpg

Gece boyunca İsrail'in Refah kentinin bazı bölgelerine yönelik hava saldırıları ve topçu ateşiyle vurduğu da öğrenildi.

Bu arada, İsrail'in Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Cibaliye Mülteci Kampı'nda başlattığı operasyon kapsamında 300 evin yerle bir edildiği bildirildi. Filistin Sivil Savunma tarafından yapılan açıklamada, Tel el-Zaatar bölgesinde bulunan el-Avda Hastanesi'nin İsrail'in top atışlarına maruz kaldığı ve Kamal Adwan Hastanesi'nin ise İsrail'in tehditleri ve hedefleri nedeniyle hizmet dışı kalacağı ifade edildi.

01bfc9d3473.jpeg

Bu durum, bölgedeki insani krizi derinleştirerek, uluslararası toplumun barış çağrılarını daha da önemli hale getiriyor.