15 yıllık kullanılan bu teknik turşuları kıtır kıtır yapıyor

15 yıllık kullanılan bu teknik turşuları kıtır kıtır yapıyor
Evde annelerimizin genellikle yaptığı turşular zaman içerisinde bozulur ve küflenir. Peki turşuların küflenmemesi için neler yapabiliriz gelin hep birlikte bakalım.

Sebze veya meyvelerin salamura edilmesiyle turşu elde edilir. Turşu bağışıklık sistemini güçlendirir, ve sindirim sistemini düzene koyar. Peki bu şifa dağıtan turşuları küflenmeden nasıl saklayabiliriz.

TURŞU NEDEN BOZULUR?

Turşunun bozulma nedenleri;

En yaygın nedenlerden biri, turşunun hazırlanması sırasında steril olmayan kapların kullanılması veya turşunun üzerini tamamen kaplayacak kadar tuzlu suyun kullanılmamasıdır.

Bir diğeri de doğru bir şekilde steril kaplarda ve uygun sıcaklıkta saklanmaması.

images.jpg

TURŞU YAPARKEN NEYE DİKKAT ETMELİYİZ

İlk olarak, çürümüş malzemeler, turşularınızın çabuk bozulmasına neden olabilir bu yüzden sebzeleri iyice yıkayıp temizledikten sonra turşu yapabilirsiniz.

Öte yandan turşuların daha uzun süre dayanması için doğal bir sirke kullanmalısınız. Ayrıca kaya tuzu da kullanarak turşularınızı kurabilirsiniz.

İçerisine farklı bir aroma olsun der iseniz de limon, defne yaprağı kullanabilirsiniz.

Turşularınızı saklamak için cam kavanoz kullanın ve serin bir yerde saklayın.

2796545-810x458.jpg

TURŞU YAPARKEN BİDONA NOHUT EKLEYİN

Turşularınızın daha uzun süre dayanmalarını sağlamak için elma ve nohut ekleyebilirsiniz.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar