11 yıllık oruç bozuldu: Samsunspor resmen Süper Lig’de

11 yıllık oruç bozuldu: Samsunspor resmen Süper Lig’de
Spor Toto 1. Lig ekibi Yılport Samsunspor, Süper Lig'e çıkmayı garantileyen ilk takım oldu. Karadeniz ekibi 11 yıl sonra Süper Lig’e döndü.

ŞAHİN YILDIZ/GÜNBOYU 

Karadeniz’in köklü kulübü Yılport Samsunspor, 11 yıl sonra Süper Lig’e dönüyor.

Spor Toto 1. Lig’de en yakın rakibi ikinci sıradaki Eyüpspor''un sahasında ağırladığı Gençlerbirliği''ne 2-0 mağlup olması neticesinde Süper Lig''e yükselmeyi başardı. Hüseyin Eroğlu yönetimindeki Karadeniz ekibi, dün oynadığı maçta sahasında ağırladığı Tuzlaspor''u 1-0 mağlup etti ve Eyüp ile puan farkını 9''a çıkarttı.

Bugün evinde Gençlerbirliği''ni konuk eden Eyüpspor''un mücadeleden 2-0''lık sonuçla mağlup ayrılması ile Samsunspor, 11 yıl sonra Süper Lig''e geri döndü.

Normal sezonu ilk 2 sırada bitirecek ekibin direkt Süper Lig’e yükseleceği ligde bu haftayı bay geçecek Samsun ekibi, kalan 5 haftada Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Adanaspor ve Yeni Malatyaspor’la yapacağı müsabakalarda, rakiplerinin çekilmesi nedeniyle hükmen galip sayılacak.

Kırmızı beyazlılar, kalan maçlarının 2 tanesi Adanaspor ve Yeni Malatyaspor ile olacağı için şampiyonluğunu matematiksel olarak ilan etti.

Karadeniz temsilcisi geride kalan 31 haftada 19 galibiyet, 9 beraberlik ve 3 mağlubiyet elde etti ve 66 puana ulaştı.

Samsunspor camiası ve takımı, İstanbul Büyükşehir Belediyespor’un (Medipol Başakşehir) 2013-2014 sezonunda 78 puanla kırdığı rekoru, maksimum puan toplayarak geride bırakıp, unutulmayacak bir zaferin peşinde.

Ligde 20 maçlık yenilmezlik serisi bulunan kırmızı-beyazlılar, sahaya çıkacağı kalan 3 maçından 3 puanla ayrılması halinde, 81 puana ulaşarak lig tarihinin yeni rekoruna sahip olacak.

Ayrıca şampiyonluğu garantileyen ekibin taraftarları bu beklenmedik anda gelen şampiyonluk sonrası şehrin meydanlarına inerek şampiyonluk kutlaması yaptı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar