100 liralar artık bozuk para oldu!

100 liralar artık bozuk para oldu!
Günboyu Gazetesi'nin bugünkü manşeti

11-04-24-01gun-page-0001-001.jpg

BANKA ATM’LERİNDE 10 VE 20 TL’LİK BANKNOTLAR TARİH OLUYOR

TL'nin alım gücünün düşmesi nedeniyle artık küçük banknotlar da tarih oluyor. Türkiye'de yükselen enflasyonun etkisiyle para basımı da değişiyor. Bayram sonrası, bankalar ATM'lerinden 10 ve 20 TL'lik banknot vermeyecek.

Yüksek enflasyon nedeniyle, artık 10 ve 20 TL'lik küçük banknotlar banka ATM'lerinden çıkmayacak. Türkiye'deki yüksek enflasyon, yeni basılan paraların büyük çoğunluğunun 200 TL'lik banknotlardan oluşmasına neden oldu. Bankalar, 200 TL'lik banknotlara daha fazla yer ayırmak için 10 ve 20 TL'lik banknot bölmelerini kaldırdı. Yeni uygulama bayram sonrası tüm ATM'lerde geçerli olacak. Türkiye'deki yüksek enflasyon nedeniyle para basımı da değişti. Artan fiyatlar sebebiyle 200 TL'lik banknotlar daha fazla talep görüyor. Bu durum üzerine bankalar yeni bir karar aldı. Milyonlarca kişiyi ilgilendiren bu uygulama bayram sonrası tüm ATM'lerde başlayacak.

Ziraat Bankası'nın eski genel müdür yardımcısı Şenol Babuşçu, banka ATM'lerinde artık 10, 20, 50, 100 ve 200 TL'lik paralar için 5 ayrı bölme olduğunu belirtti. Son dönemde yaşanan ekonomik zorluklar nedeniyle çok sayıda kişinin 200 TL'lik banknotları tercih ettiğini ve bu nedenle bankaların 10 ve 20 TL'lik banknotlara yönelik önemli bir değişikliğe gittiğini ifade etti. Bayramdan sonra birçok banka ATM'lerinde para çekme işlemlerinde 10 ve 20 TL'lik banknotların kullanımını kaldıracak. Bu boşalan yerlere ise 200 TL'lik banknotlar konulacak. Bu uygulama bayram sonrası tüm Türkiye'de yaygınlaşacak. Babuşçu, yapılan değişikliği "Artık bankalar ATM'lere sadece 200, 100 ve 50 TL'lik banknotlar koyuyor. 20, 10 ve 5 TL'lik banknotları artık bulamazsınız" şeklinde açıkladı.

ATM'den para çekmek isteyenler bu uygulamadan etkilenecekken, pek çok ATM'nin bayram öncesi kağıt para sıkıntısı yaşadığı ortaya çıktı. Konuyla ilgili son dakika açıklaması Ziraat Bankası eski Genel Müdür Yardımcısı ve Halkbank eski Yönetim Kurulu Murahhas Üyesi olan Başkent Üniversitesi Uluslararası Finans ve Bankacılık Bölüm Başkanı Prof. Dr. Şenol Babuşçu tarafından yapıldı. Babuşçu, ATM'lerin artık küçük paraları kullanmadığını vurgulayarak, "Bankalar ATM'lere sadece 200, 100 ve 50 TL'lik banknotlar koyuyor. 20, 10 ve 5 TL'lik banknotları artık bulamazsınız" dedi. Bayram öncesi çocuklara harçlık dağıtmak için ATM'den bozuk para çekmek isteyenler benzer şikayetleri dile getirerek, bozuk para çekememekten şikayetçi oldular. Piyasada büyük bir bozuk para krizi yaşanırken, 5 TL, 10 TL ve 20 TL'lik banknot bulmak zorlaştı. Küçük çocuklara para vermek isteyenler yaşadıkları zorluktan şikayetçi oldu.

Gazetemizin birinci sayfasını okumak için tıklayınız...

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar