Bilim insanlarının yeni testi: 10 saniyede ne kadar uzun yaşayacağınızı öğrenin

Bilim insanlarının yeni testi: 10 saniyede ne kadar uzun yaşayacağınızı öğrenin
Bilim insanları tarafından yapılan araştırmalarda insanların daha ne kadar uzun yaşayacağı basit bir test yöntemi ile ortaya çıkarıldı. Bu testi insanlar evde yaparak ne kadar uzun yaşayacağınızı öğrenebiliyor.

Yaşam süresini tahmin etmek, pek çok kişinin düşündüğü bir konudur ve sadece 10 saniyelik basit bir test, bu konuda daha net bir bakış açısı sağlayabilir.

Zekayı ya da mantığı ölçen testler ya da kişilik testleri, insanlara kendileri hakkında yeni şeyler öğretebilir. Ancak Brezilya'da yapılan bir sağlık çalışması, sadece tek bir beceriyi kullanarak yaşam süresi ile ilgili bir tahminde bulunuyor.

Rio de Janeiro'daki Egzersiz Tıbbı Kliniği (CLINIMEX) tarafından yürütülen çalışma kapsamında, yaşları 51 ile 75 arasında değişen bin 702 katılımcı, 10 saniye boyunca tek ayak üzerinde durma yeteneği üzerinden değerlendirildi. Başlangıçta bu basit testi geçemeyenlerin, ölüm riskinin yüzde 84 oranında arttığı ortaya çıktı.

kapak-184225.jpeg

Araştırmacılar, 10 saniyelik denge testinin sağlık profesyonellerine hızlı ve nesnel geri bildirim sağladığını ve orta yaşlı ve yaşlı bireylerde ölüm riski hakkında faydalı bilgiler sunduğunu belirtti. Ancak çalışmanın sınırlamaları arasında, katılımcıların sadece Brezilyalı olması ve bu nedenle diğer etnik kökenlere uygulanabilirliğinin sınırlı olması bulunuyor.

Bu basit denge testinin, kas kütlesi kaybı ve düşme riskinin bir göstergesi olduğu düşünülüyor. Düşmeler, dünya genelinde kasıtsız ölümlerin ikinci en yüksek nedeni olarak görülmekte ve yılda yaklaşık 684 bin ölüme neden olmaktadır. Bu test, yaşlı yetişkinlerde düşme riskini belirlemede hızlı ve etkili bir yöntem olabilir.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar