Dikkat uzmanlar uyarıyor: Soğan ve patatesi sakın birlikte saklamayın

Dikkat uzmanlar uyarıyor: Soğan ve patatesi sakın birlikte saklamayın
Soğan ve patates birçok evde en çok kullanılan besinlerin başında geliyor. Ancak uzmanlar bu iki ürünü birlikte saklayanları uyardı. Uzmanlara göre eğer soğan ve patatesi birlikte saklarsanız...

Soğan ve patates, Türkiye'de mutfaklarda kullanılan ve sevilen besinlerin başında geliyor. Salatalara, yemeklere lezzet katan bu iki malzeme, genellikle toplu olarak satın alınıyor. Ancak, soğan ve patatesin bir arada saklanması, beklenmedik etkileşimlere yol açabiliyor.

SOĞAN VE PATATES NEDEN BİRLİKTE SAKLANMAMALI?

Uzmanlar tarafından açıklanan bilgilere göre evde soğan ve patatesin birlikte saklanması durumunda etkileşime girmelerine neden oluyor. Bu etkileşim özellikle soğanların daha erken bozulmasına neden oluyor. Evde soğan ve patates saklayanların bu konuda dikkatli olmaları öneriliyor.

sogan.jpg

SOĞAN NASIL UZUN SÜRE TAZE TUTULUR?

Soğanın doğru saklama yöntemi, güneş görmeyen, serin ve nemin az olduğu bir yerde bulundurulmasıdır. Eğer çuvalda saklanacaksa, bu çuvalın beton yüzeyi ile temas etmemesine özen gösterilmelidir.

patates.jpg

PATATES NASIL UZUN SÜRE TAZE TUTULUR?

Patatesin saklanması için ise, güneşten ve nemden uzak bir ortam tercih edilmelidir. Serin ve güneş almayan bir yerde muhafaza edilmelidir. Sepet veya çuval gibi havalı ortamlarda saklanması önerilir. Eğer bu seçenekler mevcut değilse, temiz ve nemsiz bir kutuda saklanabilir.

Besinlerin doğru bir şekilde saklanması, uzun süre tazeliğini korumalarına yardımcı olur. Soğan ve patatesin sağlıklı bir şekilde muhafaza edilmesi için bu basit yöntemlere dikkat etmek, daha uzun süre taze kalmasına imkan sağlayacaktır.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar