Okyanusun dibinde yaşıyor: Dinozorlardan daha yaşlı

Okyanusun dibinde yaşıyor: Dinozorlardan daha yaşlı
Bilim insanları tarafından dinozorlardan bile daha önce Dünya üzerinde okyanusların dibinde yaşayan yeni bir canlı keşfedildi.

2022 yılında keşfedilen Posidonia Australis adlı su altı çayırı, bilinen diğer organizmalardan oldukça farklı bir yapıya sahip. Bu organizma, tamamıyla tek bir organizma gibi davranıyor çünkü içindeki tüm bitkiler aynı genetik yapıyı paylaşıyor. Bu durum, hepsinin aynı ortak ebeveynden türemiş klonlar olduğunu gösteriyor.

bitki.jpg

DİNOZORLARDAN DAHA YAŞLI

Dinozorlardan bile daha yaşlı olan 4 bin 500 yaşında olduğu tahmin edilen Posidonia Australis, yer altındaki klonal filizleri aracılığıyla binlerce yıldır çoğalmaya devam ediyor. Ayrıca, bu su altı çayırının, Poseidon otu ile gizemli ve bilinmeyen bir türün melezi olduğu belirlendi. Bu organizma, bağlantılar aracılığıyla besin alışverişinde bulunabilme ve tek bir organizma gibi yaşayabilme özelliklerine sahip.

Bu keşif, dünya üzerinde eşi benzeri olmayan bir yapıya sahip olan ve kendi içinde birbirine bağlı organizmaların varlığını ortaya koyan nadir örneklerden biridir. Benzer bir durumu paylaşan Pando ağaçları gibi organizmalar da dünya üzerindeki doğal çeşitliliği daha iyi anlamamıza yardımcı oluyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar