Yerel seçim öncesi kabinede şok değişiklik! Erdoğan o ismin üstünü mü çizdi? Görevden affını isteyen bakan hangisi?

Yerel seçim öncesi kabinede şok değişiklik! Erdoğan o ismin üstünü mü çizdi? Görevden affını isteyen bakan hangisi?
10Haber yazarı Erdal Sağlam bugünkü yazısında, yerel seçimlerin ardından Kabine'de değişiklik yapılacağı iddia etti. Sağlam’a göre bir bakan görevinden affını istedi. Peki o isim kim? Detaylar haberde…

Yerel seçimlere sayılı günler kala, Türkiye'de siyasi gündem, iktidar kanadında Kabine değişikliği iddialarıyla sarsıldı.

10Haber yazarı Erdal Sağlam, bugünkü köşe yazısında, seçimlerin ardından Kabine'de önemli değişikliklerin olabileceğine dikkat çekti.

Sağlam'ın kaleme aldığı yazıda, özellikle maaş ve ikramiye zamlarında etkili olduğu belirtilen Bakan Mehmet Şimşek'in Cumhurbaşkanı'nın aldığı kararlarda etkili olduğu hatırlatılarak, “Buna karşılık kabine içinde ve parti kademelerinde özellikle emeklilere verilen düşük maaşlar konusunda rahatsızlık olduğunu da biliyoruz” diye yazdı.

mehmet-simsek-2154592.jpg
Mehmet Şimşek

Sağlam, Cumhurbaşkanı'nın aldığı ekonomi kararlarında Şimşek'in etkisinin gözlemlendiğini ancak başarısız sonuçlar halinde yeniden eski ekonomi politikalarına dönüşün gündeme gelebileceğini ifade etti. Ancak Şimşek'in görevden alınacağına dair bir beklentisinin olmadığını belirtti.

ALBAYRAK - NEBATİ EKONOMİSİNE GERİ Mİ DÖNÜLÜYOR?

Kulislerden aldığı bilgileri aktaran Sağlam, “Başarısız sonuçlar çıkması halinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeniden mantık dışı ekonomi uygulamalarıyla bilinen, Albayrak-Nebati dönemi ekonomi politikalarına geri dönüş yapacağını söylüyor. Hatta bu yorumlar içinde, geri dönüşün Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Mehmet Şimşek'i görevinden almasına kadar gideceğini söyleyenler de var” diye yazdı.

O İSİM İŞARET EDİLDİ

Öte yandan Ticaret Bakanı Ömer Bolat'ın ayrılacağına kesin gözüyle bakılan isimler arasında olduğuna işaret eden Sağlam, Bolat'ın ihracat politikalarına yönelik eleştiriler ve özel işlerine ayıramadığı zaman konusundaki rahatsızlıkların bu kararda etkili olduğunu aktardı.

8193f1ac-jiacw60htbm6c81jmj7ap.jpeg
Ömer Bolat

Hatta bazı kaynaklara göre, Bolat'ın Cumhurbaşkanı'ndan affını istediği bile iddia ediliyor.
Sağlam, Bakan Bolat'ın yanı sıra, haklarında daha az konuşulsa da, Cumhurbaşkanı'nın başarısız gördüğü birkaç bakanın daha isminin ayrılacağını ifade etti.

YANDAŞ GAZETECİ’DEN AÇIKLAMA

1649145568043-cem-kucuk-w-2-fz-cove-vzgy-cover-jpg.webp

Söz konusu iddialara ilişkin olarak yandaş gazeteci Cem Küçük, Bakan Bolat'la yaptığı görüşmeye dayanarak iddiaların tamamen yalan olduğunu açıkladı. Küçük, Bolat'ın 7/24 görevinin başında olduğunu ve ekonomik göstergelerin iyiye gittiğini savunarak, iddiaların kötü niyetli olduğunu belirtti.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar