İmamoğlu, Erdoğan’a emeklilik sözü verdi! Emekliler artık Erdoğan sizi daha iyi anlayacak

İmamoğlu, Erdoğan’a emeklilik sözü verdi! Emekliler artık Erdoğan sizi daha iyi anlayacak
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Fatih’te Bulgur Palas açılışında konuştu.İmamoğlu, geçtiğimiz günlerde İstanbul’da “Şu anda bu ülkeyi kimler yönetiyor? Biz yönetiyoruz. Şu anda İstanbul’da bulunan bu zat veya zevat böyle bir imkana sahip mi değil?” diyen Erdoğan’a göndermede bulundu.

Aksaray'da restorasyonu tamamlanan 'Bulgur Palas'ın açılışına katılan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Hükümetle belediye aynı partiden olmalı" sözlerine tepki gösterdi.

İmamoğlu, açıklamasında Erdoğan'ın taleplerine karşı çıkarak, seçim olmazsa İstanbul'un hizmet almayacağını ima etti ve "Neyse biz onu yavaş yavaş emekli etmeye hazırlanıyoruz merak etmesin" dedi.

İmamoğlu, İstanbul'un geçmiş dönemlerde ihmal edildiğini belirterek, tarihi ve kültürel mirasın korunmasının önemine vurgu yaptı. Bulgur Palas'ın restorasyonu gibi projelerle İstanbul'un kamuya ait tarihi alanlarını toplumun kullanımına açtıklarını söyleyen İmamoğlu, "Her alanda olduğu gibi İstanbul'un tarihini koruma konusunda da liyakat sorunu vardı. 5 yılda yepyeni bir dönem kazandı. İstanbul mirası ile emin ellerde. İBB Miras organizasyonu ile muazzam işler yapıyoruz. Tarihi alanlara yeni işlevler kazandırarak toplumsal hayata katıyoruz” diye konuştu.

"BİZİM YAPTIKLARIMIZI KOPYALAYABİLİRSİNİZ”

Bulgur Palas’ın AKP İBB yönetimi ile aralarındaki farkı ortaya koyan çok özel bir proje olduğunu belirten İmamoğlu, “İstanbul'un kamuya ait tarihi alanları imtiyazlı bir takım vakıf ve derneklere verilirdi. Biz ise tüm İstanbulluların yararlanabileceği hale getiriyoruz. Bu önemli bir zihniyet ve ahlak farkıdır. Tarihe sahip çıkmak lafla olmaz işle olur. Gerekirse bizim yaptıklarımızı kopyalayabilirsiniz” ifadelerini kullandı.

"İSTANBUL HEPİMİZİN"

İmamoğlu, İstanbul'da yapılan restorasyon çalışmalarını anlatırken, belediye ve hükümet arasındaki ayrımı vurguladı. İmamoğlu, "İstanbul'un hizmet alması için farklı görüşü olanlar var. İlla Hükümetle belediye aynı partiden olmalıymış, bak sen. Seçim de yapmayalım o zaman, muhtarlar da gitsin otursun evinde. İstiyor ki her şeyi ona teslim edelim." diyerek eleştirilerine devam etti.

Açıklamasında 31 Mart yerel seçimlerine de değinen İmamoğlu, demokrasiye inancını kaybetmiş olanlara sandıkta ders vereceklerini söyledi. İstanbul'un son 5 yılda büyük hizmetler aldığını ve bu hizmetlerin devam edeceğini belirten İmamoğlu, "İstanbul hepimizin" dedi.

YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar