Yazışmaları ifşa oldu: Para karşılığında oy kullanıp gruptan paylaştılar

Yazışmaları ifşa oldu: Para karşılığında oy kullanıp gruptan paylaştılar
Seçimlerde skandal olayların yaşandığı Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde AKP'ye oy verdiğinin fotoğrafını getiren kişilere para verildiği öne sürüldü.

Türkiye 31 Mart Yerel Seçimleri için sandık başına gitti. Oy verme işlemi Doğu ve Güneydoğu’daki 32 ilde saat 7.00’de, geriye kalan 49 ilde de saat 8.00’de başladı.

Oy verme işlemlerinin başlamasıyla birlikte seçime ilişkin skandal haberler de gelmeye devam ediyor. Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde, yerel seçimlerde AKP'ye oy vermek karşılığında para alan kişilerin oluşturduğu bir WhatsApp grubu ortaya çıktı. Skandal iddiaya göre, oy verme işlemlerinin hala sürdüğü bir dönemde gerçekleşti.

AKP taraftarlarının oluşturduğu WhatsApp grubu, "Atilla Ocağı" adıyla biliniyor ve yaklaşık 296 üyesi bulunuyor. Grup üyeleri, para karşılığında AKP'ye oy veren kişilerin oy pusulası fotoğraflarını grupta paylaşıyorlar.

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) üyesi avukatlar, oy pusulasıyla birlikte oy kullanırken çekilen fotoğrafların geçerli bir kanıt olduğunu ve bu durumun oy geçersiz sayılması için yeterli olduğunu belirttiler.

Bu nedenle, avukatlar konuyu ilçe seçim kuruluna taşıyacaklarını ifade ettiler.

YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar