Seçim yasakları ne zaman kalkacak? YSK Başkanı Yener'den açıklama!

Seçim yasakları ne zaman kalkacak? YSK Başkanı Yener'den açıklama!
Bugün gerçekleşen yerel seçimlerde gözlerin çevrildiği Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Ahmet Yener, oyunu kullandıktan sonra ilk açıklamasını yaparak seçim yayın yasaklarının kalkacağı saati duyurdu.

YSK Başkanı Ahmet Yener, oy kullanmak için YSK binasından çıkışında, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Oy kullanmadan önce açıklama yapan Yener, seçimle ilgili bilgi verdi.

Türkiye genelinde oy verme işlemlerinin başladığını hatırlatan Yener, "Tüm il ve ilçe seçim kurullarından son durumlar hakkında bilgiler aldık. Şu anda sorunsuz bir şekilde oy verme işlemleri devam ediyor. İnşallah gün sonunda da sorunsuz bir şekilde oy verme işlemleri tamamlanıp sayım işlemlerine geçeriz. Şu anda ben de oy kullanmaya gidiyorum" dedi.

yerel-secimlerde-adaylik-icin-istifalarda-son-gun-yarin-edl6.jpg

"SAAT 17:00'de KARAR VERİLECEK"

Ankara'da oyunu kullandıktan sonra, YSK Başkanı Ahmet Yener basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Yener, "Oyumuzu kullandık. Tüm seçmenlerimizin oy kullanmalarını ve demokratik görevlerini yerine getirmelerini bekliyoruz. Herhangi bir olumsuz durumdan haberdar değiliz. Tüm yurt genelinde seçimler sorunsuz bir şekilde devam ediyor. Saat 21:00'de yayın yasakları kalkacak. Saat 17:00'de kurulumuz toplanacak ve bu saatin öne çekilip çekilmeyeceğine bakılacak. Tüm siyasi partilerimiz seçim kurallarına uyum gösterdiler. Bu demokrasi şenliğinin halkımıza hayırlı olmasını dileriz" şeklinde konuştu.

TÜRKİYE BUGÜN SANDIK BAŞINDA!

Seçimde kayıtlı 61 milyon 441 bin 882 seçmen bulunuyor. Bu seçimde 1 milyon 32 bin 610 genç ilk kez oy kullanacak. Toplamda 34 siyasi parti adayı yarışacak. Ülke genelinde 206 bin 845 sandık kuruldu ve yaklaşık bin seyyar sandık oluşturuldu.

Seçimlerde 81 il, 973 ilçe ve 390 belde belediye başkanı ile 50 bin 336 muhtarın belirleneceği göz önünde bulunduruluyor. Ayrıca, il genel meclisi üyeliği ve belediye meclis üyeliği seçimleri de yapılacak.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar