Mardin Şırnak Şanlıurfa ve Ağrı'da neler oluyor? İthal seçmen iddiası gündem oldu

Mardin Şırnak Şanlıurfa ve Ağrı'da neler oluyor? İthal seçmen iddiası gündem oldu
Haftalardır devam eden seçim çalışmaları sona erdi. Vatandaşlar sabah saatlerinden itibaren bulundukları mahallelerde oy kullanmaya başladı. Oy kullanma işlemiyle birlikte ilk seçim ihlalleri haberleri Şırnak, Şanlıurfa ve Diyarbakır, Mardin'den geldi.

Türkiye 31 Mart Yerel Seçimleri için sandık başına gitti. Oy verme işlemi Doğu ve Güneydoğu’daki 32 ilde saat 7.00’de, geriye kalan 49 ilde de saat 8.00’de başladı. Oy verme işlemlerinin başlamasıyla birlikte seçim ihlalleri haberleri de düşmeye başladı. Cizre’de AKP’li aday korumalarıyla birlikte okula girmek isteyince sandık görevlileri izin vermedi. AKP’liler ve görevliler arasında tartışma çıktı. Van Erciş Ziraat Odası Başkanı oy pusulasını sosyal medyadan yayınladı.

AĞRI

DEM Parti Ağrı Milletvekili Sırrı Sakık, Ağrı’da taşımalı seçmen uygulamasına isyan etti. ‘Ağrı halkının iradesini gasp etmeyin’ diyen Sakık, “Hırsız var bu kentte” diye sitem etti.

ŞIRNAK

DEM Parti Şırnak Milletvekili Mehmet Zeki İrmez, Şırnak Tümen Komutanlığı'nın hemen yanı başındaki Ömer Keçeci İlköğretim okulunun bahçesinde, tugaydaki askerlerin koruma eşliğinde yürüyerek okula gelip oy kullandığını söyledi ve; "İfşa ediyoruz. Hayatında bir kez bile Şırnak'a gelmemiş seyyar seçmenleri görüyorsunuz! İktidar, Şırnak'a taşıdığı binlerce asker ve polisle seçim sonuçlarını değiştirmeye çalışıyor" açıklamasında bulundu.

Şırnak‘ın Cizre İlçesinde AKP’li Belediye Başkan adayı ziyaret için gittiği okula korumalarını da sokmak istedi. Sandık görevlilerinin itirazı üzerine AKP’liler ve sandık görevlileri arasında tartışma çıktı.

KARS

DEM Partili vekili Gülistan Kılıç Koçyiğit’in Kars’ta toplu olarak oy kullanılırken “Nereden geldiniz?” diye sorduğu asker, “İl dışından geldik” cevabını verdi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar