Terör propagandası yapan kişiye mahkemeden sosyal medyadan paylaşım cezası: Her gün ne yapacak?

Terör propagandası yapan kişiye mahkemeden sosyal medyadan paylaşım cezası: Her gün ne yapacak?
Terör propagandası yapmak ile suçlanan kadın sosyal medya hesaplarından bir ay boyunca Türk bayrağı paylaşma cezasına çarptırıldı.

Erzurum'da "PKK propagandası yaptığı" suçlamasıyla gözaltına alınan bir kadın, sevk edildiği mahkemenin ‘sosyal medya hesaplarından bir ay boyunca Türk bayrağı paylaşma’ kararı ardından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

istockphoto-1126081130-612x612.jpg,

SOSYAL MEDYADAN PAYLAŞIM CEZASI

Erzurum'un Hınıs ilçesinde yaşayan R.F, "terör örgütü propagandası içeren paylaşımlar" yaptığı iddiasıyla gözaltına alındı.

Emniyetteki işlemlerden sonra adliyeye götürülen kadın, Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından tutuklama talebiyle Hınıs Sulh Ceza Hakimliği'ne gönderildi.

Hakimlik, R.F'nin bir ay boyunca her gün sosyal medya hesaplarından Türk bayrağı paylaşmasına karar verdi. Zanlı, bu karardan sonra adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Mahkemenin kararından sonra R.F, sosyal medya hesaplarından Türk bayrağı paylaşmaya başladı. Cumhuriyet Başsavcılığı ise hakimliğin adli kontrol şartıyla serbest bırakılma kararına itirazda bulundu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar