Şeref Oğuz ağzından kaçırdı: İktidarın gizli asgari ücret planı ortaya çıktı

Şeref Oğuz ağzından kaçırdı: İktidarın gizli asgari ücret planı ortaya çıktı
Ekonomi Gazetesi'nin yazarı ve ekonomist Dr. Şeref Oğuz, asgari ücrette yapılacak artışa dair kulis bilgilerine ulaştığını duyurdu. Oğuz, "Masada 4-5 çalışma var" diyerek zammın yapılacağı tarihi açıkladı.

Dr. Şeref Oğuz, Ankara'daki kulislerde asgari ücretle ilgili önemli bilgileri açıkladı. Türk-İş'in dün açıkladığı açlık sınırının altına düşen asgari ücrete dikkat çeken Oğuz, "Artış yapmak zorundalar" değerlendirmesinde bulundu.

Ekonomist Dr. Şeref Oğuz, hükümetin yerel seçimlerde aldığı uyarıyla varlığının sorgulanır hale geldiğini belirtti. Oğuz'a göre, insanlar ekonomik zorluklarla 2028'e kadar dayanamaz hale gelebilir ve iktidar ABD'deki benzetmeye göre "topal ördek" durumunda. Oğuz'un değerlendirmesine göre, asgari ücretin artırılması halkın tepkileri ve işsizlik nedeniyle kaçınılmaz olacak.

para.jpg

Ancak, asgari ücrete zam yapılmayacağı yönündeki açıklamaları değerlendiren Oğuz, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in karşı çıkmasına rağmen, son kararın Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından verileceğini belirtti.

KARARI ERDOĞAN VERECEK

Oğuz'a göre, asgari ücret konusu tamamen Cumhurbaşkanı'nın yetkisi altındadır ve diğer bakanlar bu konuda söz sahibi değil. Oğuz ayrıca, asgari ücretin artırılmasıyla özel sektöre mali bir yük getirileceğini ve bunun finansmanının da özel sektöre ait olacağını ifade etti. Oğuz, "Özel sektör bunu finanse etsin" görüşünün hakim olduğunu ve bu durumun toplumun rahatlamasını sağlayacağını belirtti.

p.jpg

4-5 ÇALIŞMA MASADA

Ekonomist Dr. Şeref Oğuz, hükümetin asgari ücretle ilgili masasında 4-5 ayrı çalışma olduğunu vurgulayarak şunları söyledi:

"Asgari ücrette artışı üçüncü çeyrekte bekliyorum. Eylül ayına bırakabilir. Şu hesapların yapıldığı yönünde kulis bilgilerine ulaştım; baz etkisiyle birlikte enflasyon 20-22 puan düşecek ve ondan sonra asgari ücrette düzenleme yapacaklar. Bu işvereni de rahatlatacak, aynı zamanda da kendileri 'Bakın asgari ücrete zam yaptık' diyebilecekler. Masada 4-5 çalışma var. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seçenek oluşturuyorlar."

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar