TİP'li vekiller Can Atalay için adliye önünde oturma eylemi başlattı

TİP'li vekiller Can Atalay için adliye önünde oturma eylemi başlattı
TİP Genel Başkanı Erkan Baş, 13. Ağır Ceza Mahkemesi, AYM'nin tahliye kararını uygulayana kadar Çağlayan Meydanı'nda bir oturma eylemi başlattığını açıkladı.

Türkiye İşçi Partisi, tutuklu Hatay Milletvekili Can Atalay'ın, Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) hakkında iki kez 'hak ihlali' kararı vermesine rağmen yine de tahliye edilmemesi üzerine bir oturma eylemi başlattı.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi heyetinin kararı geciktirdiğine dikkat çeken TİP Genel Başkanı Baş, "Günlerdir bekliyoruz, sabrımız taştı. Bu maskeli baloya bir son veriyoruz. Karar çıkana kadar Çağlayan Meydanı'nda bekleyeceğiz" ifadeleri kullandı.

Erkan Baş, tüm vatandaşları Çağlayan Meydanı'nda başlattıkları oturma eylemine destek olmaya çağırdı.

tip-can-atalay-icin-adliye-onunde-eylem-baslatti-1.jpg

NE OLMUŞTU?

28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nde TİP'ten Hatay milletvekili olan Can Atalay'ın avukatları, "müvekkillerinin milletvekili seçilmesi sebebiyle hakkındaki yargılamanın durması ve tahliye edilmesi" talebiyle Yargıtay'a başvuruda bulunmuştu.

Yargıtay'ın talebi reddetmesi üzerine Atalay, Anayasa Mahkemesine bireysel başvuruda bulunmuş, mahkeme de "seçilme ve siyasi faaliyette bulunma" ve "kişi hürriyeti ve güvenliği" haklarının ihlal edildiğine ve Atalay'ın tekrar yargılanarak tahliyesine karar verilmesine hükmetmişti.

Yüksek Mahkeme, Atalay'ın haklarının ihlal edildiğine hükmetmiş, ayrıca Atalay'a 100 bin lira tazminat ödenmesini kararlaştırmıştı.

YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar