Son 20 yılın en büyük keşfi yapıldı! Tonlarca altın çıkarıldı

Son 20 yılın en büyük keşfi yapıldı! Tonlarca altın çıkarıldı
Son 20 yıl içerisinde en büyük keşif yapıldı. Toplamda 2 bin 317 ton altın bulunduğu duyuruldu.

Norveç, 107 milyar dolar kar elde ettiği Norveç Varlık Fonu ile dünyanın en zengin ülkeleri arasında yer alırken, ülkenin refah seviyesini artıracak yeni bir keşif yapıldı.

Norveçli araştırmacılar, dünya genelinde yıllık olarak çıkarılan değerli maden miktarının neredeyse iki katı büyüklüğünde yeni bir rezerv keşfettiklerini duyurdu. Bu rezervde tonlarca altın, gümüş, bakır ve çinko bulunduğunu belirtti.

maden2.jpg

Norveç Petrol Müdürlüğü'nden (NPD) yapılan açıklamada, Norveçli bir araştırma ekibinin ülkenin geniş kıta sahanlığının deniz yatağının altında büyük metal ve mineral rezervleri keşfettiği belirtildi. Bu keşfin, Norveç'e altından nadir toprak metallerine kadar önemli miktarda mineral çıkarma fırsatı vereceği ifade edildi.

Norveç ve Grönland Denizi'nde bulunan büyük maden rezervlerinin keşfi, çevre aktivistleri ve Norveçli yetkililer arasında tartışmalara yol açtı. Çevre aktivistleri, rezervlerin çıkarılmasına karşı çıkarken, Norveçli yetkililer çevresel etkileri değerlendirerek maden çıkarma konusunu inceliyor. Çevre aktivistleri, deniz tabanı maden araştırmalarının ertelenmesi ve daha fazla araştırma yapılması çağrısında bulunuyor.

maden1.jpg

Otomotiv endüstrisindeki lider firmalar, üretimlerini elektrikli araçlara doğru kaydırıyorlar. NPD'nin Teknoloji ve Analiz Direktörü Kjersti Dahle, deniz tabanındaki metaller arasında yer alan magnezyum, niyobyum, kobalt ve nadir toprak minerallerinin Avrupa Komisyonu'nun kritik mineraller listesinde bulunduğunu belirtti.

Dahle, bulunan rezervin rüzgar türbinlerindeki mıknatıslar ve elektrikli araçların motorları gibi alanlarda kullanılabilecek pahalı nadir mineraller içerdiğini belirterek, neodimyum ve disprosyum gibi minerallerin son derece önemli olduğunu açıkladı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar