Tarih verildi! Türkiye soykırım davası için beyanda bulunacak

Tarih verildi! Türkiye soykırım davası için beyanda bulunacak
Uluslarararası Adalet Divanı (UAD), İsrail'in Filistin topraklarındaki uygulamalarının hukuki neticelerine dair verilecek danışma görüşü için sözlü sunum takvimini açıkladı.

Türkiye'nin de aralarında bulunduğu 52 devlet, Arap Birliği, İslam İşbirliği Teşkilatı ve Afrika Birliği, 19-26 Şubat tarihleri arasında otuzar dakika süreyle sözlü sunumlarını gerçekleştirecek.

Filistin’in sunumuyla başlayacak olan sözlü beyanlar, 19 Şubat tarihinde Türkiye'nin de aralarında bulunduğu devletlerin katılımıyla TSİ 12:15'te başlayacak. Diğer ülkelerin ardından son sözlü beyan 26 Şubat tarihinde, TSİ 16.00'da Maldivler tarafından gerçekleştirilecek, ardından duruşmalar sona erecek.

İsrail'in Filistin'deki işgal politikalarına karşı uluslararası platformda alınacak hukuki önlemlere dair bu görüşmeler, Türkiye'nin 26 Şubat Pazartesi günü TSİ 12:00-12:30 arasında yapacağı sözlü beyan ile sona erecek. Uluslararası Adalet Divanı'nda gerçekleşecek bu süreç, Filistin topraklarındaki duruma dair uluslararası kamuoyunun dikkatle takip ettiği bir gelişme olarak öne çıkıyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar