Gazze'de bir okulda 30 kişinin cansız bedeni bulundu

Gazze'de bir okulda 30 kişinin cansız bedeni bulundu
Gazze'nin kuzeyindeki Beyt Lahiya'daki bir okulda 30 kişinin elleri ile gözleri bağlı şekilde cesetleri bulundu.

Yapılan açıklamaya göre, Gazze'nin kuzeyindeki Beyt Lahiya'da İsrail tarafından abluka altında alınan bir okulda 30 kişinin cansız bedeninin bulunduğu ortaya çıktı.

Olay yerinde olan görgü tanıkları, öldürülenlerin elleri ile gözlerinin bağlı olduğunu ifade ederek, bunu alıkonuldukları şeklinde yorumladı.

Esirler Cemiyeti ise bu vahim durumu, "İsrail'in cansız bedenleri bulunan bu kişileri sahada infaz ettiğinin açık bir göstergesi" şeklinde değerlendirdi.

Açıklamada "Gazze'de soykırımın ve alıkonulanlara yönelik zorla kaybetme suçunun 117 gündür devam etmesi sebebiyle alıkonulan Filistinlilerin infazlarına ilişkin verilerin arttığı" kaydedildi.

Ayrıca esir takasıyla serbest bırakılan Filistinlilerin tanıklıklarına göre alıkonulanların taciz ve işkenceye maruz kaldığıyla alakalı ifadelerdeki artışa dikkati çekildi.

Açıklamada, İsrail'in Gazze'de alıkonulanları "zorla kaybetme"sinin tek açıklamasının, bu kişileri tecrit ederek onlara yönelik işlediği suçları örtbas etmek olduğu ifade edildi.

Cemiyet ayrıca İsrail'in alakalı uluslararası ve Filistinli kuruluşlar da dahil insan hakları kurumlarına, Gazze'dekiler de dahil bugüne kadar alıkoyduklarının durumları ve yerleriyle alakalı herhangi bir bilgi vermeyi reddettiğini söyledi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar