Portakal ve limondan 20 kat daha fazla C vitamini içeriyor! Adeta şifa deposu

Portakal ve limondan 20 kat daha fazla C vitamini içeriyor!  Adeta şifa deposu
Yaz aylarıyla birlikte birçok meyve ve sebze tezgahlarda yerini alıyor. Özellikle tropikal meyveler, içerdikleri zengin vitaminlerle dikkat çekiyor. Bunlardan biri de liçi meyvesi. Liçi portakal ve limondan 20 kat daha fazla C vitamini içeriyor. İşte, liçinin sağlığımıza olan faydaları...

Liçi, Çin'in anavatanı olmasına rağmen, Güney Asya ve Amerika'da da yetiştiriliyor. İçeriğindeki C vitamini miktarı, portakal ve limonun 20 katı kadar fazla. Bu özelliğiyle, liçi meyvesi vitamin ihtiyacını karşılamak için ideal bir seçenek.

TÜRKİYE'DE YETİŞEN TROPİKAL MEYVELER

Türkiye'de, özellikle Mersin ve çevresinde liçi yetiştiriliyor. Liçi, ülkemizde artan ilgiyle birlikte pazarlarda ve marketlerde daha sık görülüyor. Bunun yanı sıra, papaya, mango, guava, pitaya gibi tropikal meyveler de uygun bölgelerde yetiştiriliyor.

0x0-1.webp

LİÇİ'NİN İNSAN SAĞLIĞINA OLAN FAYDALARI

Liçi, içeriğindeki C vitamini ile bağışıklık sistemini güçlendirir ve antioksidan etkisiyle vücudu korur. Ayrıca, lifli yapısı sayesinde sindirimi düzenler ve metabolizmayı hızlandırır. Kolesterol seviyelerini dengeleyerek kalp sağlığını destekler ve kan basıncını düşürür. A, B1, B2, B3 vitaminlerini içermesiyle sinir sistemi üzerinde olumlu etkileri vardır.

lychee-fruit.jpg

LİÇİ TÜKETİMİ NASIL OLMALI

Liçi, düşük kalorili olmasıyla da dikkat çekiyor. 100 gram liçi yaklaşık 60 kalori içeriyor. Bu özelliğiyle kilo kontrolüne yardımcı olur. Ayrıca, cilt sağlığını korur ve gençleştirir. Liçi tüketirken kabuğunu soyarak veya direkt olarak yiyerek faydalarından yararlanabilirsiniz. Liçi yetiştiriciliğinde dikkatli olmak ve uygun şartları sağlamak gerekli.

lychees-2322207-1280.jpg

Tropikal meyvelerin sağlık açısından faydaları oldukça önemli. Liçi gibi zengin besin değerlerine sahip olan meyveleri düzenli olarak tüketerek sağlıklı bir yaşam sürdürmek mümkün.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar