İYİ Parti’de istifalar kaldığı yerden devam ediyor: Ünlü isim ayrılığını bu sözlerle duyurdu

İYİ Parti’de istifalar kaldığı yerden devam ediyor: Ünlü isim ayrılığını bu sözlerle duyurdu
Yerel seçimler büyük bir oy kaybı yaşayan İYİ Parti'de sular durulmuyor. Partiden art arda istifalar gelmeye başladı.

Mayıs 2023'teki Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimlerinde yüzde 9,96 oy alan İYİ Parti, bu seçimde büyük bir oy hüsrana uğrayarak oy oranını yüzde 3,47'e düşürdü. Alınan sonuçlar İYİ Parti'de istifa depremlerini de beraberinde getirdi.

İYİ Parti Genel İdare Kurulu üyesi, eski milli tekvandocu İrem Yaman İYİ Parti'den istifa ettiğini duyurdu.

thumbs-b-c-53df34e78c5046e4306ee3e724e51b44.webp

Yaman şu açıklamayı yaptı:

"Büyük bir şevk ve heyecan ile siyasete başladığım İyi Parti'de, ortak aday konusu başta olmak üzere çeşitli konularda fikir ayrılığı yaşamaktaysam da, her zaman eleştirinin dışarıdan değil, içeriden yapılmasının faydasına inandım. Bugün alınan seçim sonuçları, tabanına kulaklarını tıkayan İyi Parti açısından malumun ilanıdır. Seçim sonuçları için ülkem adına çok mutluyum. Sn. Genel Başkanıma emekleri ve beraber yürüdüğüm yol için çok teşekkür ediyor, an itibarı ile gerek İyi Parti, gerekse GİK'ten istifa ettiğimi kıymetli kamuoyuyla paylaşıyorum."

iremyamanjpg-yb8ar1-hxu639qc5ifxbbq.jpg

BİLGE YILMAZ DA İSTİFA ETMİŞTİ

İYİ Parti Ekonomi Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Bilge Yılmaz, Genel Başkan Meral Akşener’i istifaya davet ederek, görevinden istifa ettiğini açıklamıştı.

kapak-29-jodr-cover.jpg

Yılmaz sosyal medyadan şunları söylemişti:

"İYİ Parti Genel Başkanı Sayın Meral Akşener'i istifaya davet ediyorum. Önümüzdeki genel seçimlerde ülkemizin AK Parti iktidarının kötü ve beceriksiz yönetiminden kurtulması için bugünden çalışmaya başlamalıyız. Bu sonuçlar göstermiştir ki yapacak çok işimiz var, kaybedecek vaktimiz yok. Bu yönde yapacağım çalışmalara ağırlık verebilmek için İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanlığı görevimden istifa ediyorum."

YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar