İYİ Parti'de 'hür ve müstakil' hüsranı: Olağanüstü kurultay süreci başlıyor

İYİ Parti'de 'hür ve müstakil' hüsranı: Olağanüstü kurultay süreci başlıyor
Yerel seçimlere ‘hür ve müstakil siyaset' iddiasıyla giren ve büyük oy kaybı yaşayan İYİ Parti'de olağanüstü kurultay takvime ilişkin süreç netleşmeye başladı. Peki Akşener yeniden aday olacak mı? İşte detaylar…

İYİ Parti’de seçimli olağanüstü kurultay sürecine ilişkin takvimin gelecek hafta başında netleşmesi bekleniyor.

İYİ Parti, 31 Mart Pazar günü yapılan Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde kesin olmayan sonuçlara göre yüzde 3,77 oy aldı. Partinin beklenenin altında oy alınması bazı partilileri harekete geçirdi ve Genel Başkan Meral Akşener’e istifa çağrısında bulundu.

AKŞENER YENİDEN ADAY OLACAK MI?

Akşener, dün düzenlediği basın toplantısında, "Parti tüzüğümüzün genel başkan olarak bana verdiği yetki gereğince en kısa sürede olağanüstü seçimli kongremizi toplayacağız" açıklamasını yaptı. Akşener, olağanüstü kurultayda genel başkanlığa aday olup olmayacağına dair ise herhangi bir bilgi vermedi.

Partide seçimli olağanüstü kurultay takvimine ilişkin sürecin gelecek hafta başında netleşmesi bekleniyor. Bu kapsamda Akşener’in milletvekilleri, Başkanlık Divanı ve Genel İdare Kurulu (GİK) üyeleriyle bir araya gelerek hem yerel seçimin sonuçlarına hem de seçimli olağanüstü kurultay sürecine ilişkin istişarede bulunması planlanıyor.

İYİ Parti’nin tüzüğüne göre, seçimli olağanüstü kurultay, Genel Başkan veya GİK’in gerek görmesi halinde veya Kurultay delegelerinin, en az üçte birinin noterden onaylı yazılı istemleri üzerine 60 gün içerisinde yapılması gerekiyor.

YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar