5 bin kişi domates fidesi için kuyruğa girdi

5 bin kişi domates fidesi için kuyruğa girdi
Kayseri’de Kocasinan Belediyesi tarafından her yıl dağıtılan domates fidelerinden almak için gelen vatandaşlar, Kilometrelik kuyruk oluşturdu.

Belediye binası karşısında yer alan Mimar Sinan Parkı'nda, organik ürünlerin üretimi ve tüketimine destek için yapılan dağıtımda vatandaşlar, saat 03.30'dan itibaren sıraya girmeye başladı. Uzayan kuyruk 1 kilometreye ulaştı. Mimar Sinan Parkı ve şehirdeki 2 noktada daha vatandaşlara 550 bin domates fidesi dağıtıldı.

5-bin-kisi-domates-fidesi-kuyruga-girdi-17286069-2668-m.jpg

Kocasinan Belediye Başkanı olan Ahmet Çolakbayrakdar, fide dağıtımında gazetecilere, vatandaşların erken saatlerde sıraya girdiğini ifade ederek, "Kalabalığın asıl nedeni organik olan, hibrit olmayan, bu topraklarda yetişen Karahıdır domatesinin yeniden dağıtılıyor olması." sözlerini kullandı.

5-bin-kisi-domates-fidesi-kuyruga-girdi-17286069-7335-amp.jpg

550 BİN FİDE DAĞITILDI

Bu yıl 550 bin fideyi vatandaşlara dağıttıklarını anlatan Çolakbayrakdar, şunları kaydetti:

"Vatandaşlarımız almış oldukları bu fideleri bağlarında, bahçelerinde yetiştirecek. Yıllardır buna rağbet gösterilmesinin nedeni fidelerin organik, kaliteli ve verimli olması. Sabahın erken saatlerinden beri vatandaşlarımız buraya gelerek domates fidelerini almak için sıraya giriyor. Demek ki bu sıraya geçmeye, bu gayrete değecek bir ürün ortaya çıkıyor. Vatandaşlarımıza sağlıkla, ağız tadıyla yemek nasip olsun diyoruz. Bu dağıtım birkaç noktada devam ediyor."

aw195054-03.jpg

Fide alan vatandaşlardan Hasan Kocaoğlu, kaliteli olduğunu bildikleri için geldiklerini söyledi. Fideyi İncesu ilçesindeki bahçesine dikeceğini belirten Kocaoğlu, "Belediyeden Allah razı olsun. Özel bir domates olduğunu biliyoruz. Saat 05.30'dan beri buradaydım. Aldığım fideleri İncesu ilçesindeki bahçeme dikeceğim." ifadelerini kullandı.

aw195054-07.jpg

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar