Erdoğan seçim mağlubiyetinin faturasını kesti: 2 liste hazırlandı 12 kişi görevden alınacak

Erdoğan seçim mağlubiyetinin faturasını kesti: 2 liste hazırlandı 12 kişi görevden alınacak
Yerel seçimlerde AKP’nin ikinci parti konumuna düşmesi sonrasu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın parti ve kabinede değişime gideceği iddia edildi.

AKP, yerel seçimlerde yaşadığı başarısızlık sonrasında harekete geçiyor. Yarın olağanüstü toplanacak olan Merkez Yürütme Kurulu (MKYK) toplantısında, seçim sonuçlarının muhasebesi yapılacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında gerçekleşecek toplantıda, yerel seçimlerdeki performansın yanı sıra kabine değişikliği de masaya yatırılacak.

KABİNE'DE 5 DEĞİŞİKLİK

Elips Haber’den Muhammed Vefa’nın haberine göre, özellikle Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kabinede ciddi değişiklik yapması bekleniyor. İlk olarak, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın görevden alınması planlanıyor. Işıkhan'ın, partililerle ve vatandaşlarla yeterince temas kuramadığı ve eleştiri aldığı belirtiliyor. Ayrıca, kamuoyunu derinden etkileyen bakanlığın süreç yönetiminde yaşanan aksaklıklar nedeniyle tepkilerin arttığı ifade ediliyor.

Kabinede yapılacak değişikliklerin başında, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın görevden alınması bekleniyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, bu bakanlıklardaki performanstan memnun kalmadığı ve görevden alınmalarının gündemde olduğu bildiriliyor. Ayrıca, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Ticaret Bakanı Ömer Bolat'ın da görevden affını sunması bekleniyor.

Bununla birlikte, sürpriz bir şekilde Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'nin de görevden alınarak parti içinde başka bir göreve atanacağı belirtiliyor.

Öte yandan AKP medya tanıtım biriminin tamamen görevden alınması da bekleniyor.

AKP içinde "görevden affı" istenen isimlerin listesi ise şu şekilde:

• Ali İhsan Yavuz
• Medya tanıtım tümüyle
• Ertan Aydın
• Erkan Kandemir
• Fatma Betül Sayan Kaya
• Yusuf Ziya Yılmaz

YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar