İmamoğlu'ndan Erdoğan'a olay gönderme: Bu sözler sonrası yer yerinden oynayacak!

İmamoğlu'ndan Erdoğan'a olay gönderme: Bu sözler sonrası yer yerinden oynayacak!
Eyüpsultan'da Akşemsettin ve Çırçır Mahalleleri Kentsel Dönüşüm Projesi'nin temel atma törenine katılan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Erdoğan'a göndermede bulundu.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Eyüpsultan ilçesinin Akşemsettin ve Çırçır Mahalleleri Kentsel Dönüşüm Projesi'nin temel atma töreninde açıklamalarda bulundu.

b015800b-cef7-4356-83fc-ea664cf489d9-w.jpeg

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Oy yoksa hizmet yok' söylemine tepki gösteren İmamoğlu, "Birine kalsa her şeyi kendi çatısı altına toplayacak ya. Her şeyi ona verirseniz hizmet gelirmiş. Her şeyi ona verirseniz var ya bu milleti mahveder mahveder! İyi ki biz varız. İstanbul da onun olsun bütün memleket de onun olsun! Allah yardımcısı olsun ne diyeyim, Allah yardımcısı olsun! Bu milletle dalga geçmek gibi bir şey. Bu millet hafif tebessüm eder ama sandığa gittiğinde de ne yapacağını çok iyi bilir" diye konuştu.

0fb3cf29-07d1-491a-b21f-7899a604d29f-w.jpeg

AKP’nin kentsel dönüşümün sahtesini yaptığını belirten İmamoğlu, “Bu önemli. Her ne kadar esprili gibi olsa da kısmen bu sahte meselesini vatandaşlarımıza yaşatıyorlar. Kimin yaptığını siz çok iyi biliyorsunuz” dedi.

Gerçek kentsel dönüşümün insanları güvende huzurlu ve mutlu hissettireceğini vurgulayan İmamoğlu, sahte kentsel dönüşümün ise, insanları mağdur edeceğini dile getirdi.

DEPREM VERGİSİNİ HATIRLATTI

İstanbul’un deprem gibi önemli bir sorunu olduğunun altını çizen, İmamoğlu, “Şunu da söylemem gerekir; bu sorunun çözümlerinden biri olması gereken kentsel dönüşüm, bu şehirde bu arkadaşlar yüzünden bir soruna dönüştü. Eğer sahte işler yapar insanları aldatırsanız, kentsel dönüşüm diye İstanbul’un sadece göz önünde bulunan deniz kıyılarını lüks konutlarla yığın haline getirirseniz, Fikirtepe gibi bir talihsizliği yaşatırsanız” ifadelerini kullandı.

fdd831c2-6248-4a3c-9de2-5989d91cc889-w.jpeg

Vatandaşlardan yıllarca milyarlarca dolar deprem vergileri alındığını ifade eden Ekrem İmamoğlu, şunları aktardı: "Vatandaş sesini çıkaramadı. Her şeye rağmen hükümetine, belediyesine güvenen insanlar, bu güvenden sıkıntı gördüler. Onlar bu güveni yönetemediler. Vatandaşı yalnız ve çaresiz bıraktılar. Deprem toplanma alanlarını ranta açtılar, bir nevi vatandaşı sırtından hançerlediler"

KURUM'UN VAATLERİNE ELEŞTİRİLER

Hâlâ seçime giderken insanlara '650 bin konut yapacağız' yalanını söylüyorlar” diyerek rakibi Murat Kurum’u hedef alan İmamoğlu, “Gerçekten yüzü kızarmadan ifade edebiliyor. 650 binin rakamsal değeri; hiç maaş ödemese, yatırım yapmasa, metroya ona buna harcamasa bu şehrin 5-6 yıllık bütün parasını harcasa yine yapamaz” dedi.

Vatandaşlara seslenen İmamoğlu, “Tuzla’ya baksa gerçeği bütün açıklıkla görülür. 2019’da projeleşen 2022’de başlatılan TOKİ projesine baksınlar. Hemen yanı başında biz, KİPTAŞ projemizi tamamlayıp teslim ettik. TOKİ’nin, hâlâ kaba inşaat seviyesinde olan bölümleri var” şeklinde konuştu.

3bb2621d-ce20-4e7c-bd4a-f5d52a4af1d7-w.jpeg

ERDOĞAN'A GÖNDERMEDE BULUNDU

Konuşmasının sonunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a eleştirilerde de bulunan İmamoğlu, şunları söyledi: “Birine kalsa her şeyi kendi çatısı altına toplayacak ya. Her şeyi ona verirseniz hizmet gelirmiş. Her şeyi ona verirseniz var ya bu milleti mahveder mahveder! İyi ki biz varız. İstanbul da onun olsun bütün memleket de onun olsun! Allah yardımcısı olsun ne diyeyim, Allah yardımcısı olsun! Bu milletle dalga geçmek gibi bir şey. Bu millet hafif tebessüm eder ama sandığa gittiğinde de ne yapacağını çok iyi bilir.”

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar