Kumluca’da Yörük Göçü 25’inci kez canlandırıldı

Kumluca’da Yörük Göçü 25’inci kez canlandırıldı
Antalya'nın Kumluca ilçesinde düzenlenen Geleneksel Kumluca Tarım ve Seracılık Festivali'nin açılışında, Yörük kültürü canlandırıldı.

Festivalin bu yıl 25.'si düzenleniyor ve Yörük göçü etkinliği büyük ilgi gördü. Gödene Caddesi'nden başlayıp Orhan Okulu Caddesi'ndeki Yörük Obalarına kadar devam eden kortej yürüyüşünde, Kumluca halkı yoğun bir şekilde katılım gösterdi. Festival kapsamında gerçekleşen Yörük göçü etkinliği, yerel halkın gönüllü katılımıyla renklendi.

Kortej yürüyüşünde, atlar, eşekler, develer ve köpekler eşliğinde Yörüklerin yaşam tarzı ve kültürü sergilendi. Katılımcılar, günlük hayatta kullandıkları araç gereçleri, ulaşım yöntemlerini ve geleneksel yemeklerini canlandırdılar. Yörük Göçü Kortejini izlemek isteyen vatandaşlar, saatler öncesinden kaldırımlara ve refüjlere yerleşerek kortejin geçişini heyecanla bekledi.

Kumluca Belediye Başkanı Mesut Avcıoğlu, festivalin açılışında yaptığı konuşmada Yörük kültürünün yaşatılmasının ve gelecek nesillere aktarılmasının önemine vurgu yaptı. Avcıoğlu, festivalin, Yörük kültürünü canlı tutmayı ve gelecek kuşaklara aktarmayı amaçladığını belirtti.

Kumluca Kaymakamı Tekin Erdemir ise Yörük göçünün bölge için önemine değindi. Erdemir, Yörük göçünün, baharın ve yazın müjdecisi olduğunu ve geçmişte insanların ovalardan dağlara göç ettiğini ve bu göçlerin hayvanlarını da beraberinde götürdüğünü ifade etti.

Festival kapsamında çeşitli etkinliklerin düzenleneceği ve 4 Mayıs Cumartesi günü sona ereceği belirtildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar