Erdoğan İstanbul’da seferberlik ilan etti: AKP’de kaybetme korkusu baş gösterdi

Erdoğan İstanbul’da seferberlik ilan etti: AKP’de kaybetme korkusu baş gösterdi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul’da Murat Kurum’un kazanması için eski ve yeni tüm iktidar partisi yöneticilerine özel talimat verdiği iddia edildi.

İstanbul'da yerel seçimlere bir ay kala siyasi atmosfer giderek ısınıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın önceki açıklamalarının aksine, seçimin Cumhur İttifakı'nın adayı Murat Kurum ile CHP'nin adayı ve mevcut belediye başkanı Ekrem İmamoğlu arasında "baş başa geçeceği" değerlendirmeleri yapılıyor. Bu gelişme, Erdoğan'ın İstanbul'daki seçimleri "çantada keklik" görmediği şeklinde yorumlanıyor.

Cumhuriyet'ten Selda Güneysu'nun haberine göre, Erdoğan'ın talimatıyla AKP'de seçim çalışmaları hız kazanırken, İstanbul için tüm eski ve yeni AKP'li yöneticilere "Herkes Murat Kurum'un projelerine destek verecek ve Kurum için çalışacak" yönlendirmesi yapıldığı ifade ediliyor. Ayrıca, CHP'li belediyelerin mutlaka kazanılması için yoğun çaba harcanması gerektiği belirtiliyor.

Ankara'da ise CHP'nin adayı ve mevcut belediye başkanı Mansur Yavaş ile Cumhur İttifakı'nın adayı Turgut Altınok arasındaki oy farkının artık kabul edildiği konuşuluyor. Yapılan çalışmalarda, Yavaş'ın önde olduğu ve Altınok'un seçim kampanyasını hızlandırması gerektiği belirtiliyor.

YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar