Dev fırın zinciri iflas etti! 900 çalışan bir anda işten çıkarıldı

Dev fırın zinciri iflas etti! 900 çalışan bir anda işten çıkarıldı
Ekonomik krizin derinden etkilediği ünlü fırın zinciri, iflas haberini duyurdu. 900 çalışan bir anda işsiz kaldı.

Hammadde maliyetlerindeki artışlar ve tedarik sıkıntıları, işletmeleri zor bir sürece sokarken iflas haberleri de hızla yayılmaya devam ediyor. Son olarak, büyük bir fırın zinciri iflasını açıkladı ve faaliyetlerini sonlandırdı. Bu durumda 900 çalışan da aniden işlerinden ayrılmak zorunda kaldı.

yeni-proje-2024-03-24t135451-758.jpg

Pandeminin ardından dünya genelinde yaşanan ekonomik kriz, şirketleri zor duruma sokmaya devam ediyor. Özellikle Avrupa'da devam eden Rusya-Ukrayna savaşı ve Orta Doğu'daki İsrail-Filistin çatışmaları, piyasalarda endişe yaratırken birçok şirket iflas haberleriyle gündeme geliyor. En son gelen haber ise büyük bir sürpriz yarattı. Dev bir fırın zinciri iflas etti ve işletmelerini kapattı. 900 çalışan da beklenmedik bir şekilde işten çıkarılmış oldu.

yeni-proje-2024-03-24t135513-324.jpg

DEV FIRIN ZİNCİRİ İFLAS ETTİ

Almanya merkezli fırın zinciri Mäkelbörger Kuchenmanufaktur, ekonomik sıkıntılar nedeniyle iflas etti. İflas yöneticisi Christian Graf Brockdorff, uygun bir yatırımcı bulamadıkları için şirketin bu ay sonunda üretimi durdurmak zorunda kalacağını açıkladı.

KEPENKLERİ İNDİRDİLER! 900 ÇALIŞAN İŞTEN ÇIKARILDI

Dev fırın şirketinin onlarca şubesini kapatması ve yaklaşık 900 çalışanı işten çıkarması, bağlı kuruluşlarından biri olan "Mäkelbörger Kuchenmanufaktur"un geleceğini belirsizliğe sürükledi. Şirket CEO'su Brockdorff, Lila-Bäcker Grubu'nun şube faaliyetlerini durdurmasına rağmen ticari faaliyetlerini istikrara kavuşturduklarını belirtti. Ancak eski teknoloji ve binadaki tadilat birikimi nedeniyle yatırımcı bulmakta zorlandıklarını ifade etti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar