Ermenistan'daki kilise mitinginde Paşinyan'ın istifası istendi

Ermenistan'daki kilise mitinginde Paşinyan'ın istifası istendi
Ermenistan'ın başkenti Erivan'da, Azerbaycan-Ermenistan sınırını belirleme çalışmalarının durdurulması talebiyle düzenlenen mitingde, Başbakan Nikol Paşinyan'ın istifası istendi.

Resmi haber ajansı Armenpress'e göre, Tavuş bölgesinin dini temsilcisi Başpiskopos Bagrat Galstanyan'ın öncülüğünde gerçekleşen "Vatan İçin Tavuş" adlı yürüyüşe, Erivan'dan gelenlerle birlikte katılanlar Cumhuriyet Meydanı'nda toplandı.

Galstanyan, burada yaptığı konuşmada, Paşinyan'ın istifasını talep ederek, bir saat içinde istifasını sunması gerektiğini belirtti. Ancak Paşinyan yönetimi, Başpiskopos'un talebine yanıt vermedi.

Katılımcılar, Azerbaycan ile sınır belirleme çalışmalarında toprak tavizi vermekle suçladıkları Paşinyan'ın istifasını isteyen sloganlar attı.

Miting sırasında kimliği belirlenemeyen bir kişi, kamyonuyla göstericilerin arasına daldı. Kamyonla bir süre ilerleyen şoför, meydandakilerin tepkileri üzerine durdu ve polisler tarafından gözaltına alındı.

Ermenistan Soruşturma Komitesi, olayla ilgili soruşturma başlattı ancak yaralı veya ölü bilgisi rapor edilmedi.

Başpiskopos Galstanyan, protestocularla birlikte meydanda geçireceğini açıkladı.

Ermeni Apostolik Kilisesi tarafından örgütlenen bazı vatandaşlar ve politikacılar, 4 Mayıs'ta Tavuş ve 8 Mayıs'ta Şirak bölgesi Gümrü şehrinden başkente yürüyüş başlatmıştı.

Galstanyan, yürüyüşe katılanları ve tüm Ermenileri, dün gerçekleştirilen Paşinyan karşıtı mitinge katılmaya davet etti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar