Emeklilerin bayram sevinci kursağında kaldı! Ünlü ekonomist kötü haberi verdi

Emeklilerin bayram sevinci kursağında kaldı! Ünlü ekonomist kötü haberi verdi
Hafta sonu AKP'nin Ankara ve İstanbul mitingleri işaret edilerek Erdoğan'ın seçim öncesi emekliye zam haberi vereceği iddia edilirken beklentiler boş çıktı. Ünlü ekonomist emeklilere kötü haberi verdi.

Milyonlarca emekli, açlık ve yoksulluk sınırının altında bir emekli maaşı alarak geçim mücadelesi veriyor. Ekonomik kriz nedeniyle emekli maaşlarına seyyanen bir zam beklentisi hakimken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "zam" yerine "promosyon" açıklaması büyük tepkilere yol açtı. Erdoğan, kamu bankalarının bu yılki promosyon ödeme miktarlarını alınan aylığa göre 8 bin ila 12 bin lira arasında belirlediğini duyurdu.

AKP'DEN EMEKLİ MAAŞINA ZAM AÇIKLAMASI

AKP Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, Erdoğan'ın İstanbul ve Ankara mitinglerine işaret ederek, şunları söyledi:

"Cumhurbaşkanımızın bugün ve yarın gerçekleştireceği mitinglerde dikkatle dinlemeliyiz. Haziran sonu veya temmuz başında emeklilerle ilgili düzenlemeleri mutlaka yapacağız. Talepleri dikkate alarak çalışmalarımızı sürdüreceğiz."

aa-20240321-34054705-34054704-cumhurbaskani-ve-ak-parti-genel-baskani-erdogan-kayseride-001.jpg

ERDOĞAN EMEKLİNİN ADINI ANMADI

Kulislerde dolaşan iddialar ve beklentilerin aksine, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ve AKP Grup Başkanvekili Akbaşoğlu'nun açıklamaları, emekli maaşlarına zam konusunda beklenen müjdeleri içermiyordu. Çalışma Yaşamı Uzmanı Prof. Dr. Aziz Çelik, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, emeklilere yönelik zam beklentilerinin boşa çıktığını belirtti.

Ankara ve İstanbul mitinglerinde "emekliye zam açıklanacak" söylentilerinin de gerçeği yansıtmadığını vurguladı. Çelik, seçim öncesi emeklilere dair herhangi bir adımın teknik olarak mümkün olmadığını ifade etti ve seçim sonrası vaatlerin söz konusu olabileceğini belirtti.

AKP yetkilisinin "Haziran sonu veya temmuz başında emeklilerle ilgili düzenlemeleri mutlaka yapacağız" sözlerine atıfta bulunarak, zam konusunun yasal süreçlerin gereği olarak temmuz ayında ele alınacağını kaydetti.

EMEKLİ MAAŞINA NE ZAMAN ZAM YAPILIYOR?

Emekliler ve memurlar her yıl Ocak ve Temmuz aylarında olmak üzere yılda iki kez zam alıyor. Bu nedenle, 6 aylık enflasyon rakamlarının netleşmesiyle birlikte memur, memur emeklileri, SGK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaş zam oranları belirleniyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar