İsrailli aşırı gruplar UNRWA Genel Merkezi çevresini ateşe verdi

İsrailli aşırı gruplar UNRWA Genel Merkezi çevresini ateşe verdi
Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) Genel Komiseri Philippe Lazzarini, İsrailli aşırılık yanlılarının işgal altındaki Doğu Kudüs'teki UNRWA Genel Merkezi'nin çevresini iki kez ateşe verdiğini duyurdu.

Lazzarini, olayın akşam saatlerinde gerçekleştiğini sosyal medya platformu X üzerinden paylaştı. İsrailli aşırılık yanlılarının, UNRWA ve diğer BM kuruluşlarının personelinin bulunduğu UNRWA genel merkezinin çevresini ateşe verdiğini belirtti.

Herhangi bir can kaybı yaşanmamış olsa da, yangının açık alanlarda hasara neden olduğunu ifade eden Lazzarini, UNRWA Genel Merkezi'nin arazisinde Ajansın araç filosu için kullanılan bir benzin ve dizel istasyonunun bulunduğunu vurguladı.

İsrail itfaiye ekipleri ve polisinin gelmesinin zaman alması üzerine, yangının personelin çabalarıyla kontrol altına alındığını aktardı.

Lazzarini'nin paylaştığı videoda binanın dışında silahlı kişilerin eşlik ettiği kalabalığın "Birleşmiş Milletler'i yakın" sloganları attığı görülürken, Lazzarini, "Bu olay şok edici. BM personelinin hayatı bir kez daha ciddi bir risk altında. Bir haftadan kısa bir süre içinde yaşanan bu ikinci korkunç olay nedeniyle, gerekli güvenlik sağlanana kadar yerleşkeyi kapatma kararı aldım." dedi.

Son iki aydır İsrailli aşırılık yanlılarının, Kudüs Belediyesinin seçilmiş bir üyesinin çağrısıyla, UNRWA yerleşkesinin önünde protesto gösterileri düzenlediğini belirten Lazzarini, BM personelinin taciz ve korkutma eylemlerine maruz kaldığını söyledi.

İsrailli aşırılık yanlılarının BM personelini silahla tehdit ettiğini ve faillerin hesap vermesi gerektiğini belirten Lazzarini, "Birleşmiş Milletler personelinin ve tesislerinin her zaman korunması, işgalci bir güç olarak İsrail Devleti'nin sorumluluğundadır." dedi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar