Asker üniformasıyla servis yapan restoranın işletme belgesi iptal edildi

Asker üniformasıyla servis yapan restoranın işletme belgesi iptal edildi
Sosyal medya platformu TikTok'ta bir restoranda asker üniforması giyen bir garsonun yabancı müşterilere servis yaptığı anlarla gündeme gelen restoranın turizm işletme belgesi, iptal edildi.

İstanbul Beyoğlu ilçesinde faaliyet gösteren bir restoranda asker üniforması giyen garsonun yabancı müşterilere servis yapmasıyla gündeme gelen olayın ardından, CHP'li Beyoğlu Belediyesi harekete geçti. Restoranın Turizm İşletme Belgesi ile Açık Alkollü İçki Satış Belgesi iptal edildi.

Sosyal medya platformu TikTok'ta viral olan görüntüler, İstanbul Valiliği'nin de dikkatini çekmiş ve kayıtsız göçmen olduğu belirtilen 3 kişinin sigortasız çalıştırıldığını açıklamıştı. Beyoğlu Belediyesi tarafından yapılan açıklamada ise restoranın işletme belgelerinin iptal edildiği belirtildi.

Belediyenin yazılı açıklamasında, "Türk Milletini, Cumhuriyeti, Devletin Kurum ve Organlarını Aşağılama" suçlamasıyla başlatılan adli işlemlerin yanı sıra, restoranın işletme belgesi ve alkollü içki satış belgesinin geri alındığı ifade edildi. İstanbul Valiliği ve Beyoğlu Kaymakamlığı ile işbirliği içerisinde yürütülen titiz çalışmaların sonucunda alınan bu karar kamuoyuna duyuruldu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar