Dans etti gençlere taş çıkardı! Dünya savaşın eşiğinde Rahmi Koç Küba gecelerinde

Dans etti gençlere taş çıkardı! Dünya savaşın eşiğinde Rahmi Koç Küba gecelerinde
Koç Holding'in Onursal Başkanı Rahmi Koç'un bayram öncesi Miami'de gerçekleşen Küba gecesindeki keyifli anları sosyal medyada büyük ilgi gördü. Dünya savaşın eşiğindeyken, Koç'un bir müzisyene eşlik ederken yakalandığı anlar dikkat çekti.

Geçtiğimiz günlerde Miami'deki yeni eviyle gündeme gelen Rahmi Koç'un yaşadığı lüks ve zarafet dolu ev, yakın arkadaşı Nurdan Yıldırım tarafından ziyaret edilmiş ve evin muazzam büyüklüğü ve şık detayları herkesi hayran bırakmıştı.

Dünya savaşın eşiğindeyken 93 yaşındaki Rahmi Koç, Miami'deki sosyal hayatın tadını çıkarırken objektiflere takıldı. Sıklıkla milyar dolarlık servetiyle gündemde olan Rahmi Koç, Miami'deki Küba Gecesi'ne katılarak unutulmaz bir eğlence yaşadı.

640xauto-001.webp

Akşam yemeği ve eğlence için katıldığı Küba Gecesi'nde Koç, Kübalı bir şarkıcıyla marakas çalarak şarkı söyleme keyfini de yaşadı. Bu anlar, sosyal medyada hızla yayılarak viral haline geldi. Rahmi Koç'u görenler, "Dedeme bak, hala enerjisi yerinde", "Helal sana, yaşamın tadını çıkarıyorsun", "Hayatı dolu dolu yaşıyor, harika!" gibi yorumlarda bulunuldu.

MARAKAS NEDİR?

Marakas, içi boş olan gövdesinde bulunan parçaların sallanmasıyla ses çıkaran bir çalgı aletidir. Tahta, bambu ve plastik gibi farklı malzemelerden üretilen çeşitleri bulunuyor.

Genellikle Afrika ve Latin Amerika müziklerinde sıkça kullanılan marakas, ritmik ve eğlenceli sesleriyle biliniyor. Bu çalgı, genellikle elde sallanarak çalınır ve müzikal performanslara dinamizm katar.

11567741-728xauto.webp

RAHMİ KOÇ KİMDİR?

1930 yılında Ankara'da doğan Rahmi Koç, Türk iş dünyasının önemli isimlerinden biri. Koç Holding'in Yönetim Kurulu Onursal Başkanı olarak biliniyor. Ünlü iş insanı Vehbi Koç'un oğlu olarak dünyaya gelen Rahmi Koç, iş hayatına babasının izinden giderek adım attı ve Koç Holding'in başarılı yöneticilerinden biri oldu.

Eğitim hayatına Ankara'da başlayan Rahmi Koç, ilerleyen yıllarda İstanbul'da bulunan Robert Kolej'e devam etti. Daha sonra ABD'ye giderek Johns Hopkins Üniversitesi'nde Endüstriyel Sevk ve İdare alanında eğitim aldı.

Kariyerine Harp Akademileri'nde yedek subaylık hizmetini tamamlayarak başlayan Rahmi Koç, 1958 yılında Otokoç şirketinde çalışmaya başladı ve Koç Topluluğu'na katıldı. Koç Topluluğu'nun önemli bir parçası olan Koç Ticaret'in Ankara temsilciliğine geçmiş ve daha sonra holdingin başına geçti.

rahmi-koc-bwf3-cover.jpg

Rahmi Koç, Koç Holding'in büyümesine ve gelişmesine önemli katkılarda bulundu. Bir dönem holdingin Genel Koordinatörü olarak görev yapmış ve daha sonra İstanbul'a taşınan holdingin başına geçti.

1970 yılında İcra Komitesi'nin Başkanı olarak atanan Rahmi Koç, daha sonra İdare Meclisi Başkan Yardımcılığı ve İdare Komitesi Başkanlığı gibi önemli görevler üstlendi.

Babası Vehbi Koç'un 1984 yılında İdare Meclisi Başkanlığı'nı devretmesiyle Rahmi Koç, Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini üstlendi. Koç 2003 yılında bu görevi oğlu Mustafa Koç'a devrederek emekliye ayrıldı.

vehbi-koc.jpg

Emekli olduktan sonra Koç Holding Şeref Başkanlığı'nı üstlenen Rahmi Koç, iş dünyasındaki etkinliğini sürdürdü ve Türkiye'nin önde gelen iş insanlarından biri olarak saygıyla anıldı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar