Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mısır'dan ayrıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mısır'dan ayrıldı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 12 yıl aradan sonra gerçekleştirdiği resmi ziyaret kapsamındaki Mısır temaslarını tamamlayarak ülkeye döndü.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı, Kahire Uluslararası Havalimanı'ndan Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi ve Türkiye'nin Kahire Büyükelçisi Salih Mutlu Şen uğurladı. İki lider arasındaki resmi temaslar, bölgesel ve ikili işbirliği olanaklarını ele alarak diplomatik ilişkilerin normalleşmesine katkı sağlamıştır.

Erdoğan'ın Türkiye'ye dönüşünde, eşi Emine Erdoğan ve üst düzey hükümet yetkilileri de kendisine eşlik etti. Dönüşte Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Ticaret Bakanı Ömer Bolat, MİT Başkanı İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Akif Çağatay Kılıç da yer aldı.

Erdoğan'ın Mısır ziyareti, bölgesel istikrar ve işbirliği açısından önemli bir adım olarak değerlendirilirken, iki ülkenin gelecekteki ilişkilerinin daha da güçlenmesi bekleniyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar