9 bin sağlık personeli alınacak

9 bin sağlık personeli alınacak
Sağlık alanında düzenlemeler öngören yasa Resmi Gazete'de yayımlandı.girdi. Karara göre 9 bin yeni sözleşmeli sağlık personeli alınacak.

Sağlık alanında önemli düzenlemeler içeren yeni bir yasa, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yeni karar kapsamında, ülkede ihtiyaç duyulan bölgelere 9 bin yeni sözleşmeli sağlık personeli alınacak.

Yapılan düzenleme ile ebelerin doğuma katılma yetkisi artırılarak, küçük tıbbi müdahaleler yapma yetkisi de sağlanacak. Bu adım, sağlık sektöründe çalışan profesyonellerin yetki ve sorumluluklarını genişleterek, hizmet kalitesini artırmayı hedefliyor.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Resmi Gazete'de yayımlanan düzenleme sonrasında sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Sağlıkla İlgili Bazı Kanunlarda ve 663 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Milletimize ve sağlık camiasına hayırlı olsun." ifadelerini kullanarak düzenlemenin sağlık camiasına olumlu katkılar sağlaması temennisinde bulundu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar