CHP'li Belediye Başkanı'na hapis cezası verildi

CHP'li Belediye Başkanı'na hapis cezası verildi
MİT TIR'larının durdurulmasına ilişkin görüntülerin yayınlanması ile ilgili olarak yargılandıkları davada ceza almayan gazeteci ve CHP’li Adalar Belediye Başkanı Erdem Gül’ün yargılandığı davada karar verildi. Mahkeme, Gül hakkında “Terör örgütüne bilerek ve isteyerek yardım etme” suçundan 5 yıl hapis cezası verdi.

Adalar Belediye Başkanı ve eski Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Erdem Gül, Yargıtay'ın bozduğu MİT TIR'ları görüntülerinin yayınlanmasına ilişkin davada yeniden yargılandı. İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada Gül, örgüte bilerek ve isteyerek yardım etme suçundan 5 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

1669495.webp

Duruşmaya tutuksuz olarak katılan Gül ve avukatları, savcının cezalandırılmasını talep ettiği mütalaaya karşı savunma yaptı. Gül, suçlamaları kabul etmediğini belirterek, "Gazetecilik suç değildir" ifadelerini kullandı. Ancak mahkeme, Gül'ü örgüte yardım suçundan beş yıl hapis cezasına çarptırdı.

Karar sonrası açıklama yapan Gül, dosyada sadece bir tane haberin bulunduğunu ve cezanın direkt olarak bu habere verildiğini dile getirdi. Gül'ün avukatları ise kararı temyiz edeceklerini ifade etti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar