CHP’de Bozbey rahatsızlığı! Bir tepki de Ekrem İmamoğlu’ndan geldi

CHP’de Bozbey rahatsızlığı! Bir tepki de Ekrem İmamoğlu’ndan geldi
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, yeğenini belediye şirketine yönetim kurulu olarak atayan CHP'li Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey'i eleştirdi. İmamoğlu, “Derhal o yanlışı düzeltecek” dedi.

CHP'nin Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey'in, yeğeni Furkan Bozbey'i belediyenin iştiraklerinden Bursa Kent Yapı İmar Bilişim Enerji'ye (BURKENT) yönetim kurulu başkanı olarak ataması tartışmalara yol açtı. Bu atamayı eleştiren isimlerden biri de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu oldu.

gm5ldq-wiaaj3zd.jpg

İmamoğlu, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Derhal gereğini yapmalılar. Burası eş, dost, akraba yeri değil kardeşim. Kim ise fark etmez. Ben de aynı şeyi yapıyorsam, benim partim de hesap soracak, kendi vicdanı da hesap soracak. Gitsin marifetini başka yerde göstersin. Bu konuda çok netiz. Bu konuda taviz yok" şeklinde konuştu.

rktrm.jpg

"DERHAL O YANLIŞI DÜZELTECEK"

İmamoğlu, Bozbey'in bu yanlışı düzeltmesi gerektiğini vurgulayarak, "Derhal o yanlışı düzeltecek. 'Kusura bakmayın hemşehrilerim, bir hata olmuştur. Düzeltiyorum, işime bakıyorum.' diyecek. Bitti, bu kadar basit" ifadelerini kullandı.

BELEDİYELER UYARILMIŞTI

31 Mart seçimlerinden birinci konumuna yükselerek çıkan CHP'de, 1993 yılında yaşanan İSKİ skandalı nedeniyle uzun süre yerel seçimlerde başarısız olunduğu gerekçesi ile üst düzey atamalara dikkat edilmesi uyarıları yapılmıştı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek ve Genel Sekreter Selin Sayek Böke imzasıyla tüm belediye başkanlarına gönderilen genelgede, belediyelerde üst düzey yönetici ve uzman kadro atamalarının, belediye başkan yardımcısı atamalarının yapılacağı süreçte, kararların Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı ile görüş alışverişinde bulunularak karara bağlanması gerektiği vurgulandı.

Genelgede, bu tür atamaların genel merkezin bilgisi ve onayı olmadan gerçekleştirilmemesi gerektiği ifade edilirken, geçmişte yaşanan İSKİ skandalının yarattığı olumsuz etkilerin bir daha tekrarlanmaması için önlemlerin alınması gerektiği belirtildi.

YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar