Karamollaoğlu gidiyor: Saadet Partisi'nin kongre tarihi belli oldu

Karamollaoğlu gidiyor: Saadet Partisi'nin kongre tarihi belli oldu
Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu'nun görevi bırakacağını duyurmasının ardından partinin kongre tarihi netleşti.

Saadet Partisi, önemli bir dönemece giriyor. Parti içindeki kongre hazırlıkları hız kazanıyor. Genel Başkan Temel Karamollaoğlu'nun görevi bırakacağını açıklamasının ardından, parti kongreye giderek yeni lideri seçmeye hazırlanıyor.

Gazeteci Kemal Kurdaş'ın X hesabından yaptığı duyuruyla, Saadet Partisi'nin kongre tarihi netlik kazandı. Kurdaş, "Genel Başkan Temel Karamollaoğlu açıkladı... Saadet Partisi Kongre tarihi belli oldu. Saadet kongresi 30 Haziranda" ifadelerini kullandı. Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu yapılacak kongrede tekrar aday olmayacağını açıklamıştı.

SON KONGRE NE ZAMAN YAPILDI?

Saadet Partisi’nde son kongre 30 Ekim 2022 tarihinde yapılmıştı. Kongrede aday gösterilen Temel Karamollaoğlu, genel başkan seçilmişti. Kongrede 1050 delege oy kullanmıştı.

temel-karamollaoglu-genel-baskanliktan-ayrilacagim.webp

‘SAĞLIĞIM MÜSAADE ETMİYOR’ DEMİŞTİ

Temel Karamollaoğlu, geçtiğimiz günlerde katıldığı programda kendisine yöneltilen “Genel başkanlığı bırakacağınız yönünde haberler gündeme geldi. Nedir bunun aslı? Böyle bir durum var mı?” soruya, “Var. Bugün buraya gelirken de sizler de beraber olduğumuz zaman farkına varıyorsunuz. Artık sağlığım bu görevi yerine getirmeme izin vermiyor. Şu seçim döneminde ben sadece dört yere gidebildim. Bu bir genel başkan için ciddi bir eksiklik. Bunu gitmek istemediğimden değil, sağlığım müsaade etmediği için gidemedim. Bir hafta kadar hastanede her gün serum aldım ayağa kalkayım diye. Şimdi biraz toparladım ama bu geçici bir toparlama. Mutlaka bir siyasi partinin başında bulunan bir insan özellikle bu dönem, şimdi dört yıl ara var erken seçim olmazsa. Bu dört yıl zarfında Türkiye’yi hallaç pamuğu gibi atmalı, her yerde biz güçlü bir şekilde teşkilatlarımızı geliştirmeliyiz. Bunu benim yürütecek maalesef sağlığım buna müsaade etmiyor” şeklinde yanıt verdi.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar