Başkanlık gidince yargı yolu açıldı! AKP'li Türkmen yargılanacak

Başkanlık gidince yargı yolu açıldı! AKP'li Türkmen yargılanacak
Yerel seçimlerde iki kez belediye başkanlığı yaptığı Üsküdar’ı kazanamayan AKP’li Hilmi Türkmen’in “Görevi kötüye kullanma” suçundan yargılanacağı öne sürüldü.

BirGün’den İsmail Arı’nın haberine göre, Üsküdar Belediye Başkanlığı görevini iki dönem boyunca yürüten ve 31 Mart yerel seçimlerinde mağlup olan AKP'li Hilmi Türkmen'in yargılanmasıyla ilgili önemli bir gelişme yaşandı.

Faruk Kıyım isimli bir vatandaş Türkmen'in yanı sıra belediye yöneticileri Bayram Kaya, Duran Kurnaz, Abdullah Ayaz ve Volkan Raşit Özcan hakkında "Görevi kötüye kullanma" suçlamasıyla şikayetçi olmuştu. Kıyım'ın iddiasına göre, belediye yetkilileri sahibi olduğu arazi üzerindeki kaçak yapıların yıkılmasını engellemiş ve bu duruma göz yummuşlardı.

MAHKEME BERAATİ HUKUKA AYKIRI BULDU

İlk derece mahkemesi, belediye yetkilileri hakkında beraat kararı vermişti. Ancak Kıyım'ın bu karara itirazı üzerine İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 13. Ceza Dairesi, Bayram Kaya, Duran Kurnaz, Abdullah Ayaz ve Volkan Raşit Özcan'ın görevi kötüye kullanmaktan cezalandırılmaları gerektiğine hükmetti. Ayrıca, Hilmi Türkmen'in yeniden yargılanmasına karar verildi. Mahkeme, Türkmen'in ilk yargılamada savunma yapmaması ve yazılı olarak beraat etmesinin hukuka aykırı olduğunu belirterek bu kararı bozdu.

“TÜRKMEN İLK CEZASINI ALACAK”

Kıyım'ın avukatı Onur Cingil, müvekkilinin uzun süredir devam eden bir mücadelesi olduğunu ve bu süreçte belediye başkanının hukuksuz işlemler gerçekleştirdiğini belirtti. Cingil, mahkeme kararının Türkmen'in cezalandırılacağını gösterdiğini ifade etti ve Türkmen'in bu davadan ilk cezasını alacağını söyledi.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar