Bunlar da yerli çuf çuf hoca! Şifa bulsun diye göbeğinde klarnet çaldılar

Bunlar da yerli çuf çuf hoca! Şifa bulsun diye göbeğinde klarnet çaldılar
Kadıköy Caddebostan Sahili’nde çeşitli ritüellerle şifa dağıttığını iddia eden bir grubun kimseye aldırış etmeden yaptıkları görenleri şaşırttı.

İstanbul'un Anadolu yakasındaki Kadıköy ilçesine bağlı Caddebostan Sahili, bayram tatilinin son günlerinde sıra dışı bir etkinliğe sahne oldu.

uhh8.jpg

Sahil boyunca uzanan bir grup kuantum bilimi aracılığıyla şifa dağıttıklarını iddia ederek çeşitli gösterilerde bulundu. Yeşilliklerin arasında törenler yapan grup çeşitli aletlerle ritüeller gerçekleştirerek şifa dağıttıklarını öne sürdü.

kk.jpg

Bir kişiyi yere yatırıp müzik aletlerinin üzerine çalan grup yoldan geçenlerinde büyük dikkatini çekti. Grubun ritüel anları çevredeki kişilerin tarafından cep telefonu kamerasıyla kaydedilerek sosyal medyada paylaşıldı.

Sosyal medya hesaplarında yayınlanan videolar, kısa sürede geniş bir izleyici kitlesine ulaşarak günün en çok izlenen görüntüleri arasında yer aldı.

Çuf Çuf Hoca hakkında şok itiraflar: "Her yerimde benekler çıkmaya başladı" - Yeni Giresun Gazetesi

RİTÜEL NEDİR?

Ritüel, birçok kutlama ve kutlamayı kapsayan bir kavramdır. İnsan toplumlarında tören törenleri, doğum kutlamaları gibi çeşitli eylemler birer ritüel olarak kabul edilir.

Ritüellerde yapılan dualar, söylenen ritüellerin önemli parçaları oluşur. Her toplumun kendine özgü ritüel anlayışı mevcuttur ve dünyada insanlar tarafından benimsenen birçok ritüel vardır.

Ritüel, insanların kutsallarının kabul davranış biçimlerini ifade eder. Bu davranışlar belli aralıklarla tekrarlanır ve insanlar bu tekrarların kendilerinin huzuruna ve güvenlerine inanırlar. Ritüellerin amacı, bolluk ve bereket, sağlık, uzun ömür gibi kavramlara para kazandırmayı sağlamaktır.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar