Bursa merkezli "Mahzen-32" operasyonu: 27 zanlı tutuklandı

Bursa merkezli "Mahzen-32" operasyonu: 27 zanlı tutuklandı
Bursa'da düzenlenen “Mahzen-32” operasyonunda yakalanan 27 şüphelinin tamamı tutuklandı.

Bursa İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğü ile Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı'nın çalışmaları sonucunda, Bursa merkezli 7 ilde eş zamanlı gerçekleştirilen "Mahzen-32" operasyonu tamamlandı.

Operasyon kapsamında elebaşının da aralarında bulunduğu organize suç örgütü üyesi 27 kişi yakalandı ve hakim karşısına çıkarılarak tamamı tutuklanarak cezaevine gönderildi.

İstanbul, Ankara, Trabzon, Sakarya, Yalova ve Diyarbakır'da düzenlenen operasyonlarla elebaşılığını Ümit Saral'ın cezaevinde olan kardeşi Hakkı Saral'ın yaptığı "Mahzen-32" çetesi çökertildi. Çetenin faaliyetleri arasında Bursa merkez ve İnegöl'de vadeli araç alım satım faaliyetlerinde bulunarak vatandaşlardan silah zoruyla yüksek miktarlarda para tahsilatı yapmak olduğu belirlendi. Ayrıca çete üyelerinin, yaşları 17 ile 25 arasında değişen tetikçiler vasıtasıyla para vermeyi reddeden kişilere ve iş yerlerine silahlı saldırılar düzenlediği ortaya çıktı.

Sıkı takip ve detaylı istihbarat çalışmaları sonucunda çete üyeleri kısa sürede tespit edilerek operasyon düzenlendi. Operasyonlar sırasında yapılan aramalarda 16 adet tabanca, 56 milyon 434 bin TL değerinde 53 adet çek ve senet, bin 272 adet farklı çaplarda fişek, 430 bin 400 TL nakit para, 123 bin 800 dolar, 20 bin 800 euro ve 2 lüks araç ele geçirildi. İnegöl'de çetenin faaliyetlerini başlatan kişinin ise 41 yaşındaki iş kadını D.T. olduğu öğrenildi.

Çetenin elebaşının da aralarında bulunduğu 27 kişi adliyeye sevk edildi. Çıkarıldıkları mahkemece tamamı tutuklanarak cezaevine gönderildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar