Almanya'da her 4 kişiden biri göçmen

Almanya'da her 4 kişiden biri göçmen
Almanya Başbakanı Olaf Scholz, yaptığı konuşmada ülkesindeki her 4 kişiden birinin göçmenlik geçmişi olduğunu belirtti.

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, ülkedeki göçmenlik geçmişine sahip vatandaşların sayısının her geçen gün arttığını belirtti.

Scholz, Başbakanlık'ta gerçekleştirdiği toplantıda göçmen örgütlerinin temsilcileriyle bir araya geldi. Toplantının ardından yapılan basın açıklamasında Scholz, Almanya'da neredeyse her dört kişiden birinin göçmenlik geçmişi bulunduğunu ifade etti.

almanyagocmenhaberic.jpg


Şansölye Scholz, 20 milyon kadın ve erkeğin, iş ve okul arkadaşlarının, komşuların, spor kulüplerinden arkadaşların ve ülkeye katkıda bulunan vatandaşların göçmenlik geçmişine sahip olduğunu söyledi. Almanya'nın hepimizin ortak vatanı olduğunu vurgulayan Scholz, göçmenlerin ülkeye sunduğu katkıya dikkat çekti.

Scholz, özellikle aşırı sağcı grupların insanları göç ettirme tehditlerine karşı göçmenlerin endişeli olduğunu belirterek, aşırıcılık ve hoşgörüsüzlüğün toplumu bölmemesi gerektiğini söyledi. Almanya'daki 84 milyon vatandaşın eşit haklara sahip olduğunu vurgulayan Scholz, aşırı sağcılığın demokrasi ve toplumsal barış için büyük bir tehdit oluşturduğunu ifade etti.

Uyumdan Sorumlu Bakan Reem Alabali-Radovan ise özellikle göçmen kökenli kişilerin aşırı sağ tehdidi altında olduğunu belirterek, hükümetin aşırı sağcılıkla mücadelede kararlı olduğunu söyledi. Irkçılığın, aşırı sağcılığın temelini oluşturduğunu ifade eden Radovan, bu konuda alınacak önlemlerin önemine dikkat çekti.

Almanya'nın göçmenlere desteğini sürdüreceğini belirten Başbakan Scholz ve Bakan Radovan, ırkçılık ve hoşgörüsüzlüğe karşı mücadelede kararlı olduklarını vurguladı. Ayrıca, parlamentoda "Demokrasiyi Teşvik Yasa tasarısı"nın hızla kabul edilmesini beklediklerini ifade ettiler.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar