Ticaret Bakanı Bolat, Almanya’da

Ticaret Bakanı Bolat, Almanya’da
Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Türk-Alman Ticaret ve Sanayi Odası'nın (TD IHK) 20. kuruluş yıl dönümü etkinliği için Almanya'ya geldi.

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Türk-Alman Ticaret ve Sanayi Odası’nın (TD-IHK) 20. kuruluş yıldönümü programına katılmak üzere Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile birlikte Almanya'ya geldi. Başkent Berlin'de bulunan Bolat, TD-IHK'nın 20 yıl önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve dönemin Almanya Başbakanı Gerard Schröder’in katıldığı Köln'deki bir etkinlikte kurulduğunu belirtti. Bolat, TD-IHK'nın bugün 452 üyesi arasında Türkiye'den 154 oda ve borsa bulunduğunu, diğer üyelerin ise Türkiye ve Almanya'daki firmalardan oluştuğunu söyledi.

aw192026-02.jpg

Türk-Alman ekonomik ilişkilerinin son dönemde olumlu bir ivme kazandığını ifade eden Bolat, 2023 yılında iki ülke arasındaki ticaret hacminin 50 milyar dolara ulaştığını açıkladı. Türkiye'de 8 binden fazla Alman firmasının faaliyet gösterdiğini, Almanya'nın Türkiye'deki en üst düzey yabancı yatırımcılar arasında yer aldığını ve 2023 yılında Almanya'nın Türkiye'ye 687 milyon dolarlık doğrudan yatırım gerçekleştirdiğini belirtti.aw192026-03.jpg​​​​​​​Almanya'da yaşayan Türklerin ve Türk kökenlilerin ikili ilişkilerin en önemli unsuru olduğunu vurgulayan Bolat, Almanya'da yaklaşık 80 bin Türk girişimcisinin yılda 80 milyar avro ciro yaptığını ve 500 bin kişiye istihdam sağladığını söyledi. Sivil toplum kuruluşlarının Türk-Alman ekonomik ilişkilerinin daha da geliştirilmesine katkılarının memnuniyet verici olduğunu ifade etti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar