Almanya'da aşırı sağa karşı yüz binlerce kişi sokağa döküldü

Almanya'da aşırı sağa karşı yüz binlerce kişi sokağa döküldü
Almanya'nın farklı kentlerinde, ırkçılığa ve aşırı sağa karşı gösteri düzenleyen yüz binlerce kişi bir kez daha sokaklara çıktı.

Başkent Berlin'deki Federal Meclis binası Reichstag'ın önünde toplanan yüz binlerce kişi, milyonlarca yabancının ülkeden sürülmesini öngören planları ve İslam karşıtı olan aşırı sağcı popülist Almanya için Alternatif (AfD) Partisini protesto etti.

El ele inisiyatifi tarafından düzenlenen "Biz yangın duvarıyız" sloganıyla gerçekleştirilen protestoya 1500'ü aşkın oluşum ve dernek destek verdi. Göstericiler, "Tüm Berlin AfD'den nefret ediyor", "Hep birlikte faşizme karşı" gibi sloganlar atarak, AfD'yi ve aşırı sağcı görüşleri reddettiler.

Berlin polisi, gösteriye 150 binin üzerinde kişinin katıldığını belirtirken, gösteriyi organize edenler ise bu sayının 300 bin olduğunu savundu.

Göstericiler, AfD'ye ve aşırı sağa karşı toplumun her kesimi tarafından mücadele edilmesi gerektiğini vurgularken, Alman hükümetinin göçmen ve mülteci politikası eleştirildi.

Eyleme katılanlar, demokrasiyi ve meclisi savunma sözü verirken, bir grup Filistin yanlısı gösterici ise "Filistin’e özgürlük" ve “Ateşkes şimdi" sloganlarıyla seslerini duyurdu.

Ülkenin diğer şehirlerinde de aşırı sağa karşı gösteriler düzenlendi. Potsdam, Freiburg, Augsburg, Krefeld, Schwerin ve Hannover gibi şehirlerde binlerce kişi sokaklara çıkarak tepkilerini dile getirdi.

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, gösterilere destek vererek, "Ülke genelinde küçük ve büyük şehirlerde çok sayıda vatandaş bu hafta sonu da nefrete ve kışkırtmaya karşı gösteri yapmak için bir araya geliyor. Bu demokrasimiz ve Anayasamız için güçlü bir sinyaldir." açıklamasını yaptı.

Son dönemde ülkede aşırı sağcı eğilimlerin artmasıyla birlikte, halkın sokaklara çıkarak tepkisini göstermesi dikkat çekiyor. Özellikle AfD'nin öne çıkması ve ırkçı politikaları desteklemesi, Almanya'da geniş çaplı tartışmalara yol açmış durumda.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar