AKOM tarih verdi: İstanbul’da ne zaman kar yağacak?

AKOM tarih verdi: İstanbul’da ne zaman kar yağacak?
Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) verilerine göre, İstanbul'un kuzey ve yüksek bölgelerinde karla karışık yağmur ve kar yağışı bekleniyor.

AKOM'un açıklamasına göre, sıcaklıkların bu akşam saatlerinden itibaren ani bir düşüşle 8-10°C arasında azalması öngörülüyor. Bu düşüşle birlikte İstanbul'da kışa özgü değerlere gerileyen sıcaklıkların yanı sıra sağanak yağışların da yaşanması tahmin ediliyor.

57925db4-62d3-4506-b4e5-d2e0a471e657-w.jpeg

Hafta boyunca devam edecek yağışların özellikle şehrin kuzey ve yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve aralıklı kar yağışı şeklinde etkili olması bekleniyor. Önümüzdeki günlerde sıcaklık değerlerinin 16 Ocak'a kadar mevsim normallerinin altında seyredeceği, 17-25 Ocak arasında ise normallere yakın seyretmesinin öngörüldüğü belirtiliyor.

75.jpg

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ise kışa hazırlıklarını tamamladı. Kış şartlarına karşı mücadelede 12 binden fazla personel ve 3 bine yakın araç iş makinesiyle görev yapacak. İBB'nin depolarında buzlanmayı engellemek için 275 bin ton tuz bulunuyor. İlçe belediyelerine ise toplamda 60 bin ton tuzun verilmesi planlanıyor. Kar küreme ve tuzlama ekipleri, İBB'nin sorumluluğundaki 4 bin 23 kilometrelik yol ağındaki 637 müdahale noktasında hazır bekleyecek.

Metrobüs güzergahında 44 araç ve iş makinesi görev alacakken, ana arterlerde 44 çekici hazır bulunacak. Ayrıca 31 kritik noktada trafik kazalarına hızlı müdahale için bariyer açılması planlanıyor. Köy yollarının açık tutulması içinse muhtarların kontrolünde 170 kürüme aparatlı traktör kullanılacak.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar