239 kişiyi taşıyordu bir anda haritadan silindi: 10 yıl önce kaybolan uçağın uydu görüntüleri ortaya çıktı!

239 kişiyi taşıyordu bir anda haritadan silindi: 10 yıl önce kaybolan uçağın uydu görüntüleri ortaya çıktı!
Malezya Havayolları'na ait uçağın ortadan kaybolmasının üzerinden tam 10 yıl geçti. 239 yolcuyu taşıyan Boeing 777 tipi uçağın, haritadan silinme anı uydu görüntülerine işte böyle yansıdı.

10 yıl önce Malezya Havayolları'na ait bir uçak, dünya üzerindeki izlerini kaybetti. 239 yolcu ve mürettebatın bulunduğu bu ticari yolcu uçağının kaybolduğu anlar uydu görüntülerine yansıdı.

2014'te Malezya Havayolları'nın MH370 sefer sayılı uçuşu, Kuala Lumpur'dan Pekin'e gitmek üzere planlanan rotasından saparak Malay Yarımadası boyunca batıya doğru döndü. Boeing 777 tipi uçak, 15 ülkeden 239 yolcu taşıyordu. Radar bağlantısının kesilmesinin ardından uçağın rotasından saptığı ve güneye doğru uçtuğu düşünüldü.

5.webp

Bazı yetkililer, uçağın yakıtının tükenmesiyle Hint Okyanusu'na çakıldığına inanıyor ancak yıllar süren arama çabaları hiçbir sonuç vermedi. Ne bir yolcu ne de uçak bulunabildi.

YENİDEN ARAMA BAŞLATILACAK!

Yeni bir arama operasyonu için hazırlıklar başladı. Aramanın ilk aşaması 52 gün sürdü ve 334 arama uçuşu ile havadan gerçekleştirildi. Ocak 2017'de Avustralya, Malezya ve Çin hükümetleri, Hint Okyanusu tabanının 46 bin 000 mil kareden fazlasını taradıktan sonra su altında arama çalışmalarını resmen iptal etti.

9-yildir-kayip-malezya-ucagi-mh370-ile-ilgili-yeni-gelisme-wblb.webp

Ancak bu haftanın başında yetkililer, yeni bir arama operasyonunun başlatılabileceğini öne sürdü. Ocean Infinity'nin CEO'su Oliver Plunkett, şirketin önceki çabalarından herhangi bir sonuç alınamamasından yaklaşık altı yıl sonra artık yeniden arama yapabilecek konumda olduğunu belirtti.

UYDU GÖRÜNTÜLERİ ORTAYA ÇIKTI...

Uçağın uydu görüntüleri, gizemli şekilde kaybolmadan önceki son anlarına ışık tutuyor. Bu görüntüler, MH370'nin hala havada nasıl yok olduğu sorusuna cevap arayan araştırmacılar için önemli bir ipucu olabilir.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar