Zonguldak'ta şehitlere saygı yürüyüşü

Zonguldak'ta şehitlere saygı yürüyüşü
Zonguldak'ta, Filistin'de yaşanan savaş ve Pençe-Kilit Harekatı'nda şehit olan 9 askere saygı amacıyla sivil toplum kuruluşları tarafından bir yürüyüş düzenlendi.

Zonguldak Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan ve eşi Ceyda Alan'ın da katıldığı yürüyüşe, Zonguldak Belediye Meclis Üyeleri, Memur-Sen İl Temsilcisi Kamuran Aşkar, Memur Sen'e bağlı sendikaların il temsilcileri ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarının üyeleri büyük ilgi gösterdi.

İstasyon Caddesi'nden başlayan yürüyüş, sloganlar eşliğinde Gazipaşa Caddesi'ne kadar devam etti. Eğitim Bir-Sen Başkanvekili Saadettin Dede, yürüyüş sırasında yaptığı açıklamada, Pençe-Kilit Harekatı'nda ve Filistin'deki savaşta şehit olan askerlere Allah'tan rahmet dileyerek, yaralılara baş sağlığı temennisinde bulundu.

Dede, açıklamasında, "Acımız büyük, başımız sağ olsun, milletimizin başı sağ olsun. Kahraman Silahlı Kuvvetlerimizin başı sağ olsun. Şehitlerimize Allah’tan rahmet. Yaralılarımıza baş sağlığı diliyoruz. Daha yeni 2023’ün son günlerinde, 22-23 Aralık tarihlerinde Kuzey Irak’ta 12 askerimiz şehit olmuş, 13 Mehmetçiğimiz yaralanmıştı." ifadelerini kullanarak, terörist saldırılara tepki gösterdi.

Ayrıca, Dede'nin konuşmasında, İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarına da sert tepki gösterilerek, "Ey İsrail, abluka içine aldığın bir avuç Gazeliyi 7 Ekim'den bu yana üç aydır en modern silahlarla vuruyorsun, ölüm saçan uçaklarınla aylardır her gün bombalıyorsun. 2 milyonun üzerinde bir nüfusa sahip insanların üzerine binlerce ton bomba yağdırdın. Şehirde taş üzerinde taş bırakmadın." şeklindeki ifadelerle İsrail'e tepki gösterildi.

Yapılan açıklamaların ardından kalabalık grup, şehitlere olan saygılarını dile getirerek dağıldı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar